• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İhsanoğlu oyunu kullandı

İhsanoğlu oyunu kullandı
Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu, İstanbul Yeniköy İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, oyunu Sarıyer Yeniköy İlköğretim Okulu'nda kullandı. İhsanoğlu, saat 10.30 sıralarında eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte okula geldi. İnsanoğlu, cep telefonunu görevliye teslim ettikten sonra oy pusulası ile zarfı aldı. Kabine giren İhsanoğlu daha sonra zarfı 1592 nolu sandığa attı. Çıkışta açıklama yapan İhsanoğlu, "Benim tahmin ve temennim birinci turda kazanacağız." ifadelerini kullandı.

"OYUNUZU KULLANDINIZ MI?" SORUSU

İhsanoğlu oyunu kullandıktan sonra açıklama yaptı. İhsanoğlu, sözlerine teşekkür ederek başladı. "Hayırlı Uğurlu olsun" diyen İhsanoğlu, ardından gazetecilere "Oyunuzu kullandınız mı" diye sordu. İhsanoğlu ardından "Ben her şeyden önce oyunuzu kullanmanızı istiyorum. Bu mukaddes bir görevdir. Bunu hep beraber yapmamız lazım." dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

İhsanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Biz burada seçimle siyasetle ilgili bir şey söylemeyeceğiz. Kampanya adaletsiz eşitsiz şartlarda yürütüldü. Ama biz milletimizin sağ duyusundan eminiz.

Bizim temennimiz seçimin suhuletle dürüstlük içerisinde yürütülmesinde. Ancak sabahleyin aldığımız haberlerde, bazı sandık kurullarında, sandık görevlilerinin alı koymadıklarını ve bazı vatandaşlarımızın seçmenlerin pusulayı mühürledikten sonra fotoğraflarını çektiklerini, arkadaşlarımız kaydetmiş. Biz bunlar için suç duyurusunda bulunacağız.

Oy verme sırasında insanların telefonlarının alı konması müsaade edilmiyor, çünkü burada geçen dönemde görülen bir takım uygunsuz hareketlerin yapıldığını, belirli bir adaya gidip bunun karşılığında menfaatler temin edildiğini biz biliyoruz. Temennimiz temiz bir şekilde milli iradeye gölge düşürülmeden yapılmasıdır.

Bütün dünyanın gözü bizde. AGİT'in ABD'nin gözü bizde. Kongre üyeleri mektup yazdılar Obama'ya. Burada suç işlendiği takdirde biz suç duyurusunda bulunacağız.Biz Türkiye'de ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçimi halkın oylarıyla yapılıyor. Bunu dürüst şekilde bütün dünyaya karşı açık biçimde yapılmasını istiyoruz.

""İLK TURDA KAZANIRIZ"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İhsanoğlu seçim öncesi yapılan anketlerin hatırlatılması üzerine, "En iyi en doğru anket bugün yapılacak Bugün Türkiye sessiz yığınların sesini duyacak" ifadelerini kullandı."Sizce seçim ikinci tura kalır mı" sorusuna ise İhsanoğlu, "Benim temennim ve tahminin bunu birinci turda rahatlıkla kazanacağımız yönünde" diyerek yanıt verdi.

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim