• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

iki ilinde farklı mevsim yaşandı

iki ilinde farklı mevsim yaşandı
Bodrum'da vatandaşlar sıcak havanın keyfini denize girerek çıkartırken, Van'da kar ve tipiden dolayı araçlar yollarda mahsur kaldı

Türkiye'nin iki ilinde adeta farkı mevsimler yaşandı. Bodrum'da sıcak ve güneşli hava etkili olrken, Van'da kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

BODRUM'A YAZ GELDİ... VATANDAŞLAR DENİZE AKIN ETTİ

İlkbaharın gelmesi ile birlikte Muğla’nın Bodrum ilçesine de hareket geldi. Birçok vatandaş sıcak havayı fırsat bilerek denize girdi ve bol bol güneşlendi.

Turizm cenneti Bodrum’da güneşin yüzünü göstermesi ile az sayıda yerli yabancı turist ve vatandaşlar sahil kenarlarına akın ederken bazı vatandaşlar ise denize girerek bol bol güneşlendi. Çay bahçelerini ve kafeleri dolduran vatandaşlar sıcak havanın keyfini doyasıya çıkardı. Sahil kenarında bulunan bir çok esnaf ise dükkanlarını açarak yaz sezonuna hazırlık yapmaya başladı. Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet sahilleri vatandaşlar ile doldu taştı.

Hava sıcaklığının güneşin altında yaklaşık 30 dereceye ulaşması ise bazı vatandaşlar ise güneşlenmeyi tercih etti. Güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlarBodrum’da dört mevsim bir anda yaşandığını belirterek, Çok güzel bir hava olduğunu ve sıcak havanın tadını çıkardıklarını ifade etti. Denize giren vatandaşlar ise yaz sezonunu açtıklarını söylediler. Öte yandan meteorolojiden edinilen bilgiye göre sıcak havanın hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

KAR VE FIRTINADAN DOLAYI BAHÇESARAY YOLUNA ARAÇLAR GÖNDERİLEMEDİ

Van’da dünden buyana etkili olan fırtına, bu gün yerini kar yağışına bırakırken, kar ve fırtınadan dolayı Bahçesaray yoluna geçici olarak araç gönderilmiyor.Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini altına alan kar yağışı, Van’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dünden buyana etkili olan fırtına, bu gün yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliği’ne bağlı Görentaş Bakımevi yetkilileri tarafından, kar ve fırtınadan dolayı Bahçesaray yoluna geçici olarak araç gönderilmiyor.(İHA)

Bu haber toplam 4252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim