• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İl defterdarı gazetecilerle bir arya geldi

İl defterdarı gazetecilerle bir arya geldi
Hakkari İl Defterdarı Mehmet Yazar, Türkiye'de 1990 yılından itibaren her yıl kutlanan "Vergi Haftası" münasebetiyle ildeki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Haber: Feyzullah Taş- Makamında gazetecilerle bir araya gelen İl Defterdarı Mehmet Yazar, verginin önemi ve anlamı hakkında detaylı bilgiler verdi. Büyük Önder Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ülkenin çıkartılabilmesi için mükelleflerin vergiden kaçınmayarak toplumun geleceği ve sosyal refahı için vergilerini ödemeleri gerektiğini ifade eden Yazar, devletin en önemli gelir kaynağı olan vergi ödemenin millet olmanın gereği olduğunu söyledi.

Ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi, gelir dağılımının adil hale
getirilmesi, sosyal refah ve adaletinin gerçekleşebilmesinde vergilerin zamanında ve doğru olarak beyan edilmesinin en temel faktör olduğun belirten Yazar, "Vergi Haftası Hakkari'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Kutlama programı çerçevesinde özellikle toplumda vergi bilincinin gerçekleştirilmesine yönelik olacaktır. Bu itibarla toplumda vergi bilincinin oluşturulmasında hedef kitlemiz geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızdır.

Vergi Haftası'nda değerli basın kuruluşlar ve mensuplarından beklentimiz Vergi Haftası boyunca verginin önemine ilişkin yazı ve makalelerle sloganların yazılı ve görsel olarak yayınlanarak toplumda vergi bilincinin oluşturulmasında katkı sağlamalarıdır. Vergi konusunda vatandaşlarımıza düşen en önemli görev ise, alışverişleri karşılığında harcama belgesini alarak verginin hazineye intikalini sağlamaktır.

Kayıt dışı ekonomi, verginin adil bir şekilde toplanmasının önünde en büyük engel olduğu gibi gelir dağılımının bozulması, haksız kazanç ve haksız rekabetinde temelini oluşturur. Kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye toplumu oluşturan herkesimdeki bireyler, kamu ve sivil toplum örgütleri katılmalıdır.

Saygıdeğer vatandaşlarımız ve mükelleflerimiz; ödenmeyen her kuruş vergi toplumun ve çocuklarımızın geleceğinden çalınan mutluluktur, işgücüdür, yatırım ve hizmettir. Unutmayınız ki, vergisiz iş, işsiz aş olmaz. Büyük Önder Atatürk'ün 'Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır' özdeyişi doğrultusunda ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceği için gerçek gelirimizin beyanı ile vereceğimiz vergilere bağlıdır" dedi.
 

 

Bu haber toplam 2639 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim