• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İl Jandarma’dan “Kaybolmayan Çocuklar" konferansı

İl Jandarma’dan “Kaybolmayan Çocuklar" konferansı
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, "Kaybolmayan Çocuklar Projesi” kapsamında bir konferans düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan konferansa Vali Vekili Cumhur Duran,  İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İstanbul Boğaz içi üniversitesinden gelen Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk ve Klinik psikoloğu Gülşah Engin, ilgili kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Cumhur Duran, Bu projede bizi yalnız bırakmayıp İstanbul Boğaz içi üniversitesinden gelen Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk ve Klinik psikoloğu Gülşah Engin’e teşekkür ettiğini söyledi.

Duran,” Hakkari’de yapılan tüm sosyal projeler gibi bu projenin de toplum nezdinde bir anlamı ve karşılığı olacağına inanıyorum. Bir emanet olarak himaye ettiğimiz ve geleceğin büyüklerini model  olarak inşa etmeye çalışan çocukların hayallerine dokunmamak bu projenin toplumda bir farkındalık oluşturacağına olan inancımı özellikle belirtmek istiyorum.

İnancımız, gelenek ve göreneklerimiz bir  insan olarak görevimiz bir sonraki neslin fikri ahlaki yönden tekabül yönünden katkıda buluna bilmek ve onları doğru yönlendirebilmektir. Çocuk olmanın gereği gülmek, eğlenmek, hayal kurabilmek ve mutlu olabilmek ise anne, baba ve bir insan olabilmek ise onların mutluluğuna ve hayallerine ortak olabilmek, himaye edebilmek ve doğruya yönlendirmektir ” dedi.

İstanbul Boğaz içi üniversitesinden "Kaybolmayan Çocuklar"  adlı konferansa konuşmacı olarak gelen Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Psikolog Emre Konuk ve Klinik psikoloğu Gülşah Engin ise, Çocuklar üzerindeki psikolojik sorunlar ile psikiyatrik soranlar ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Hakkari Valiliği koordinatörlüğünde İl Jandarma Komutanlığı'nca projelendirilen "Kaybolmayan Çocuklar" projesinde İl Emniyet, İl Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile İl Müftülüğünün de katkıda bulunulduğu konferansın 3 gün boyunca devam edeceği belirtildi. Hakkarihabertv.com

kaybolmayan-cocuklar-2.jpgkaybolmayan-cocuklar-1.jpgkaybolmayan-cocuklar-3.jpgkaybolmayan-cocuklar-m.jpg

Bu haber toplam 4551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim