• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

İL ÖZEL İDARESİ VE İŞ KAZALARI

Hakan Taş

              İL ÖZEL İDARESİ VE İŞ KAZALARI

Valiliğe bağlı çok çalışan birimdir. Hesap verebilir, demokratik, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle bütçe imkanları ve hizmet önceliklerini dikkate alarak insan ve çevre odaklı, gerektiğinde sivil toplum örgütleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket ederek mahalli müşterek nitelikte olmak üzere kanunlarla verilen görev ve sorumlulukları mevcut imkan ve personelleri ile yerine getirmekmiş misyonu.

 Vizyonu, misyonu, giriş ve çıkışını  bastıran iş kazalarıyla ele almak istedim İl Özel İdaresini. Gözden, beklide gönülden de uzak bir alanda hizmet veriyor olsa da bu kurumun üzerinde dolaşan kara bulutlar dağılmak bilmiyor.

 Birçok çalışanını, emekçisini genç yaşta toprağa emekli ettirdi. Hatırladığım kadarıyla Naci ÇİFTÇİ, Hamit GEZER, Adil KAYACAN, Star DAYAN, Hasan KÖÇEK ve en son da Fehmi ARMUT iş kazalarında yaşamlarını yitirdiler.

 Bu talihsiz kazaların hepsi de Yüksekova ve Şemdinli yolunda meydana geldiler. Bu talihsiz kazalar aklımıza bin bir soru getirtti. Araçlar bakımdan ve kontrolden geçmiyor mu? Makam araçları yerine göreve giden personeller için arazili ve sağlam araç alımı yapılamaz mı?

 47 yaşında, 3 çocuk babası Fehmi Armut’un yaşamını yitirmesi “yeter artık bu kazalar” dedirtti. Takdiri ilahidir, iş kazasıdır demek artık yeterli gelmiyor. İl Özel İdaresi şimdiye kadar 6 çalışanını “iş kazası” adı altında sonsuzluğa uğurladı. Bu yoğun iş temposu devam ettikçe geliş gidişlerde devam edecektir. Artık buna benzer acı haber ile sarsılmak istemiyoruz. Sadece Özel İdare değil, diğer kamu kuruluşlarımız da sık sık dış görevlere çıkan personellerini garantiye almak adına, korumak ve kollamak adına görev kurallarını ve araç kapasitesini gözden geçirmelidir. Makama ve makam hizmetlerine verilen imkanlar çalışanlara da verilmelidir. Aksi takdirde binlerce çocuğumuz yetim kalmaya devam eder.

 Kimseleri töhmet altında bırakarak suçlamıyoruz. Sadece artan iş kazalarını yok etmek, önlem almak ve gencecik kardeşlerimizin cansız bedenlerini omuzlarımızda taşımamak için görev şehitlerine şahitlik etmek istemiyoruz. Ayrıca bu kayıplardan dolayı aile fertleri İl Özel İdaresine kırgın ve sitemkardırlar. Nitekim Armut ailesi bu kızgınlığını yaşadığı acıya katarak kuruma isyan ettiler.

 Fehmi Armut kardeşimi rahmetle anıyorum. Eşine, çocuklarına, kardeşlerine sabır diliyorum. Ve başka Fehmi’ler böyle zamansız gitmesin diye  yatırımcı kamu kurum amirlerini daha dikkatli olmaya davet ediyorum.

 

Bu yazı toplam 3965 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim