• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İlim Yayma Cemiyeti 3. Olağan kongresini yaptı

İlim Yayma Cemiyeti 3. Olağan kongresini yaptı
İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şubesi dernek binasında olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul, Başkanlık divanının oluşumu ile devam etti. Genel kurula üyelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Genel kurulda gündem maddeleri gereği faaliyet raporları, mali durum raporları, denetleme kurulu raporları okundu ve üyeler tarafından oy birliği ile ibra edildi.

Kurul Gündeminde - Açılış ve İstiklal Marşı, Divan teşekkülü, Faaliyet Raporu okunması ve ibrası, Mali Raporun okunması ve ibrası, Denetim Kurulu Raporunun okunması ve ibrası, muhammen/Tahmini bütçenin okunması ve müzakeresi, Yönetim Kurulunun Genel Kuruldan yetki taleplerinin müzakeresi, Şube organlarının seçimi, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi, Denetim Kurulu Üyelerinin seçimi, Merkez Genel Kurul Delege seçimi, Müşavere Heyeti Üyelerinin seçimi yapıldı.

Göreve yeniden seçilen İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir yönetimin oluşmasından sonra yapmış olduğu konuşmada, " Allah’a hamdolsun Hakkari'de büyük bir özveriyle, gayretle hak için, adalet için, ilim ve irfan için emek veriyor, mücadele ediyoruz.

Evet, bundan yıllar önce Türkiye'de kısıtlı imkânlarla yokluk ve yoksulluk içinde, ama halis niyetlerle, dualarla toprağa dikilen fidan bugün koca bir çınara dönüştü.  Şu anda ülke genelindeki 156 şubesi, 133 öğrenci yurdu ve 25 bin öğrencisiyle cemiyet bugün 78 milyonun tamamına hizmet ediyor" dedi.

Başkan Ramazan Özdemir, "Cemiyetimiz tüzüğü doğrultusunda üyelerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle ortaöğretim ve üniversitede okuyan öğrencilerimize yönelik eğitim faaliyetlerine destek veriyor. İlim Yayma Cemiyeti ülkemizde var olan en eski hayır kurumlarından olup, ülke genelinde öğrenci yurdu, okul yapımı gibi eğitim alanında önemli faaliyetleri sürdürmektedir.

Açılan imam hatipler, yurtlar, her biri birer irfan yuvası olarak çalışan şubeler yeterli değil. Olay sadece fiziki mekân, fiziki şartlar değil. Kaliteli ve imanlı bir gençlik yetiştirmektir.  İlim Yayma Cemiyeti ve aynı çizgide faaliyet gösteren kuruluşlarımız (İslami yapılar) için bugünler rehavet dönemi değil tam tersine daha çok gayret günleridir.

İmam hatiplerde okuyan öğrencilerimizin, diğer meslek liseleri, diğer liselerde okuyan ve üniversitede öğrenim gören yavrularımızın ve gençlerimiz durumu ortada, onlara sahip çıkacağız" diye konuştu.

Genel kurul sonucunda oluşan Şube Yönetim Kurulu, yapacağı ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirecek. Hakkarihabertv.com

ilim-2-001.jpg

 

Bu haber toplam 2909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim