• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

İller bankası heyeti Yüksekova'da!

İller bankası heyeti Yüksekova'da!
Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçeye gelen İLLER Bankası yetkilileri ve İhaleyi alan yetkili firma yetkilileri ile akşam yemeğinde buluşarak yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Verilen yemeğe, İLLER Bankası yetkilileri, İhaleyi alan yetkili firmaların yetkilileri, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Uslu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurtoğlu’da katıldı.

Yemekte açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “Yüksekova’da değişim dönüşüm zamanı deyip besmelemizle birlikte çalışmalarımıza start verdik.

Bildiğiniz üzere yeni yerleşim alanının alt yapıya ilişkin ihalelere tamamlandı. Şuan da eski yerleşim alanı dediğimiz ya da riskli alan olarak belirlenen Yüksekova’nın merkezine ilişkin kanalizasyon ve yağmur sularının projelerine de başladık” dedi.

Başkan Kaşıkçı, “Uzun bir beklenti ve zamandan sonra Yüksekova ilk defa kanalizasyon ile tanışacak inşallah. Yüksekova 70 bin nüfusu olan bir şehir daha kanalizasyon ile tanışmamıştı.

Çalışmaların daha hızlı bir şekilde yapılıp kısa bir sürede bitirilmesi için 3 tane firmamız aynı anda kanalizasyon ve yağmur suları projelerinde çalışmalarına başlayacak.

Bu akşam İLLER bankası Van bölge müdürümüz ve heyeti, 3 firmamızın teknik ekibi ve belediyemizin teknik ekibi ile bir aradayız. İlçemizdeki çetin kış şartları ve bu günkü yoğun kar yağışının altında sahayı inceleyen arkadaşlarımız Müteahhitlerimize yer teslimi yaptılar.

Önümüzdeki saatlerden itibaren Yüksekova’nın hizmeti için ve yazın insanlarımızın sağlığını tehdit eden kanalizasyon kokularının tamamen tarih olması ve tarihin sayfalarına gömülmesi için çalışmalar başlamıştır.

Hava şartlarından dolayı 1 Nisan tarihine kadar çalışmalarımızda ara ara ufak aksamalar meydana gelebilir ama bu duracağımız anlamına gelmez. Yüksekovalı Hemşerilerimize güzel bir hizmet sunabilirsek ne mutlu bize. Değerli arkadaşlarımızın gelişi de bereketle oldu bu günkü kar yağışının bereketi ile çalışmalarımıza start vermiş olduk inşallah hepimize hayırlı olur” dedi

Daha sonra yapılacak çalışmalar ile ilgili teknik bilgi veren yetkili firmanın İnşaat Mühendisi Ali Aytaç Özdemir, “Kanalizasyon ve İçme suyu tesisleri gelecekte 205 bin kişiye hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır.

Kanalizasyon tesisleri Ø200-Ø1200 çaplı borulardan oluşmaktadır. İçme suyu tesisleri ise Ø110-Ø900 borulardan oluşmaktadır.

Kanalizasyon inşaatı 4 ayrı firma tarafından, içme suyu inşaatı 1 firma tarafından yapılmaktadır. Toplam süre ise 300 ile 600 gün arasında değişmektedir” dedi. Hakkarihabertv.com

yuksekova-kaymakami-kasikci.jpgyuksekova-kaymakami-kasikci-1.jpg

 

Bu haber toplam 3345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim