• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İnanır: Sürecin ve barışın öncüsü olacağım

İnanır: Sürecin ve barışın öncüsü olacağım
Batman Belediyesi tarafından düzenlenen, '5'inci Yılmaz Güney Kürt film festivali'ne katılan sinema oyuncusu ve ve bir dönem Akil İnsanlar Heyeti üyeliği yapan Kadir İnanır, "Barış için halkların kardeşliğine inanan, şartlar ne olursa olsun barışa inanan

RADİKAL - Batman Yılmaz Güney sinemasında devam eden, festival kapsamında, kalabalık bir sinemaseverle birlikte 'Katırcılar' filmini izleyen Kadir İnanır başrol oynadığı filmin öyküsünü anlattı. 1987 yılında yönetmenliğini Şerif Gönen'in yaptığı filmde, bölgede katırlarla kaçakçılık yapan yöre insanın hayatını anlattıklarını belirten İnanır, 1972 yılında 'Azap' filminin çekimi için Hasankeyf'e geldiğini, o günden beri yöreye gelmediğini kaydetti. 

Katırcılar filminin Roboski (Uludere Ortasu) ve Kobani'yi anımsattığını kaydeden Kadir İnanır şöyle konuştu: "Bu ülkede bir daha böyle bir filmçekilmeyecek. Katırcılar, Türk sineması tarihine altın harflerle geçecek en büyük filmlerindendir. Bu film bir anlamda Roboski ve Kobani'nin öyküsüdür. Katırcılar filminde, bölgede katırla kaçakçılık yapan insanların hayatını anlatmıştık dediğimde Uludere ve Roboski'yi hatırladınız. Orada hayatını kaybedenler, çocuk yaşta öldüler. Onun için bu filmin tarihi bir önemi var." 

BARIŞ İÇİN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ 

Aynı zamanda Akil İnsanlar heyeti üyeliği yapan sonra bu görevden çekilen Kadir İnanır, çözüm süreci ile barışın öncüsü olmaya devam edeceğini kaydederek şunları söyledi:
"Bu bölgede çok film çektim. Katırcılar filminde oynayanlardan biriyle gelmek isterdim. Çok sevdiğim 'Katırcılar' filminin festivalde yer alması beni oldukça mutlu etti. Barış için halkların kardeşliğine inanan, şartlar ne olursa olsun barışa sonsuz inanan bir yüreğe sahibim."

"KADİR İNANIR MECLİS'E" SLOGANLARI ATILDI

Katırcılar filmini eşi Jülide Kural ile birlikte izleyen İnanır'ı sinemaseverler, alkışladı ve 'İnanır Meclis'e' ve 'Biji Kobani' sloganları atıldı. Batman Belediye Başkan vekili Gülistan Akel, programının bitiminde Kadir İnanır'a plaket verdi. 

'AKTİF SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Siyasete gireceği iddialarına da açıklık getiren Kadir İnanırp arlamentoda çalışmayı düşünmediğini belirterek şöyle devam etti:
"Başka partilerden de çok teklif aldım. Aktif siyaset yapmak isteseydim, beş dönemdir vekillik yapardım. Yıllarca parlamentoya girmek için çalışmalar yapanlara saygı duyuyorum. Hiç böyle bir şey düşünmedim. Şimdi de emek vermiş insanların emeğinin üzerine gidip 'ben böyle bir şeye talibim' diyemem. Ayrıca benim karakterime de böyle bir şey yakışmaz. Hem istemiyorum, hem de böyle bir durum var. Onun için parlamentoda çalışmayı düşünmüyorum. Başka partilerden de çok teklif geldi. Milletvekilliği işim değil."

Bu haber toplam 4097 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim