• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İnce’ye Hakkari’den incelik!

Hakan Taş

Henüz bir ay önce sokaklarımızda geziniyordu.  Derya lokantasında rasgele bir masaya oturarak öğle yemeği yiyen vatandaşlarımıza misafir oldu. 

Eğitimci bir aileden geldiği için Hakkari öğretmenler evine giderek öğretmenlerimizle sohbet etti ve onlarla bir etkinliğe katılarak halay çekti. Geceyi ilimizde geçirdi ve tüm gününü esnaflarımızla sohbet ederek, gençlerle dertleşerek geçirdi.

O kişi bu defa Cumhurbaşkanı adayı olarak yeniden Hakkari’mize geldi. Tabiki Muharrem İNCE’den bahsediyorum. Günlerden Perşembe. Gökyüzünü kaplayan beyaz bulutlar yağmura dönüşünce en şiddetinden adeta gök delindi dercesine yağış başladı. Hakkari Cumhuriyet caddesinde kurulan miting platformu etrafında dört saat önceden binlerce kişi beklemeye başladı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK ÇİN TIKLAYIN


Muharrem İNCE, eşi Ülkü İNCE ile elele kürsüye çıktı.  Eski bakanlardan Abdullatif Şener ve yaklaşık on milletvekili de kendisine eşlik ettiler. Basın için ayrılan bölüme gitmedim, miting alanında halkın içinden izlemek istedim.  Alanda her renk ve düşünceden insanlar vardı. Çok geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Heryer İnce’nin posterleri ve Türk bayrağımızla donatılmıştı.

Soyadı gibi ince mesajlar verdi. İşte not defterime düşen söylemleri; “Kardeşlik köprüsü kurmak için geldim. Benim projem harfiyat değil huzur projesi, beraber yaşama projesi, birlik beraberlik projesidir. Köprü, yol projesi değil Türkiye’nin barışı, kardeşliği ve özgürlük projesidir. Türkiye’de acı gerçek ama Kürt sorunu var. Bu bir siyasal, ekonomik ve ahlak sorunudur.

Bu fakir millete gönlümü vermek istiyorum. 5 yıl Cumhurbaşkanı olup halkın barışını sağlayıp, ekonomiyi büyütüp, Hakkari’de Sümbül dağına bakıp torunlarımla çay içmek isterim. Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz.  Herkes bu yarışta adil olmalı.

Bir ülkede adalet ve hukuk olmazsa hiçbir şey de olmaz. İşsizlik bitecek, memurlarımız sürülmeyecek. Herkes huzur ve güven içerisinde yaşayacak”…

Mitingte “Selo’ya özgürlük” sloganları dikkat çekti. İnce, toparlayıcı ve kucaklayıcı üslubuyla herkesten alkış aldı. Miting öncesi CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı; “Bakınız her yer Türk bayraklarımızla süslü. İlimizde böyle bir sorun yok ve olmayacak. İşte kanıtı” dedi.

Muharrem İNCE’e Hakkari’den büyük incelik ve görkemli bir karşılama vardı. Yağan yağmurda ıslanarak miting alanını terk etmeyen halkımızın büyük bölümü hasta olup yataklara bile düştü. Güzel bir organizasyona imza atan CHP il örgütünü kutluyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu Hakkari üzerinden bayrak tartışmasına girdiler. Bu söz düellosu ve tartışma gündem oldu.

Bende Hakkari’li bir yazar olarak şunu hoşgörülerine sığınarak söyleme gereğini duyuyorum. Hakkari ilimizde hiçbir zaman bayrak sorunu olmadı. Bu bayrağa Hakkari’linin de kanı sıçramış. Çanakkale bunun en güzel kanıtıdır. Hakkari’de bayrağımız her zaman onurlu ve şanlı dalgalanmıştır. Kim hangi düşünce ve renkte olursa olsun bayrağa saygıda asla kusur etmemiştir.

Yıllar önce her Cuma günü Hakkari cumhuriyet caddesinde bayrak töreni yapılırdı. İstiklal marşımız okunduğunda duyan ve gören herkes ayağa kalkar düğmesini ilikler saygı duruşuna geçerdi.

Bayrak ulusumuzun simgesi, hepimizin ortak değeridir. HDP’den milletvekili iken resmi bir ziyaret için Suudi Arabistan’a giden Esat CANAN, Türk bayrağı görmeyince kıyametleri kopartarak bayrağımızı göndere çekilmesini sağlamıştı. Ayrıca bugüne kadar Hakkari’de yüzlerce bayrak yürüyüşü düzenlendi ve neredeyse nüfusun tümü bu etkinliğe iştirak etmiştir. Bizi kimse bayrakla değerlendirmesin. Bayrağımıza canımız feda.

Muharrem İNCE, Hakkari’den ayrıldıktan sonra kendisine göstermiş olduğumuz incelik ve nezaketten dolayı gittiği her vilayet ve TV kanallarına bizi anlatıyor. Aynı misafirperverliğimizi her devlet büyüğüne tekrarlamalıyız. 

Bu yazı toplam 4491 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim