• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İşadamı Erip HATSO için adaylığını açıkladı

İşadamı Erip HATSO için adaylığını açıkladı
Hakkarili işadamı Cemal Erip düzenlediği basın açıklaması ile Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Bir kahvaltı salonunda işadamları ve basın mensupları ile bir araya gelen işadamı Cemal Erip Cumartesi günü yapılacak olan HATSO Başkanlığı için aday olduğunu söyledi.

-Biz birlikte Hakkari’yiz

Daha fazla kalkınmış, refah düzeyi yüksek ve daha güzel bir Hakkari için kendisi ve arkadaşlarının Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine aday olmaya karar verdiklerini ifade eden İşadamı Cemal Erip, Biz birlikte Hakkari’yiz dedi.

Hakkari sorunlarının tartışılmasında ve çözüm önerilerinin ortaya konulmasında meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının öneminin büyük olduğunu söyleyen Erip, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’da, Hakkari’nin sorunlarının çözüm mercii olarak görülmektedir. Biz Hakkari’nin ekonomik sorunlarının tartışılması ve çözümü noktasında iddialıyız” dedi.

-Esnaf ve tüccarımızın sorunlarını dinleyeceğiz

Erip,”Üyelerimizin Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile olan ilişkilerinin daha aktif ve daha verimli olması için yönetim kurulu ve meclis toplantılarımızı kurul üyeleri dışında esnaf ve tüccarımıza açacağız. Esnaf ve tüccarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve hep birlikte çözüm önerilerini oluşturup takibini yapacağız. Meclis toplantılarımıza mülki idare amirleri, yerel yöneticilerin ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlayıp üyelerimizle bir araya getireceğiz.

Hakkari için çok önemli olan üniversitemizin kampusunun tamamlanması ve öğrenci sayısının iki yıl içinde beklenen sayılara ulaşmasını için takipçi olacağız.

Madencilik, tarım ve hayvancılık, turizm sektörleri başta olmak üzere Hakkari’nin kalkınması için önemli olan tüm sektörleri sektör temsilcilerinin katılımıyla masaya yatırıp çözümü noktasında takipçi olacağız.

-Fon kaynaklarına proje başvurularında bulunacağız.

Hakkari’de Organize Sanayi Bölgesi kurulması  için yer tahsisi ve Avrupa Birliği Fon kaynaklarından faydalanarak  ortak kullanım atölyelerinin oluşturulması amaçlamaktayız. Hakkari’nin, 221. Milyon Euro olan AB fon kaynaklarından  yeterli düzeyde faydalanması  için  Ticaret ve Sanayi Odası adına Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı  v.b. fon kaynaklarına proje başvurularında  bulunacağız.

-30 milyon kredi kullanmasını sağlayacağız

Nefes Kredisi: TOBB’un anlaşmalı bankalarca verilecek olan Nefes kredisi için  bankaların kullandıracağı kredinin gerekli teminat koşulunu sağlayarak, HATSO üyelerinin bu bağlamda yaklaşık 30 milyon kredi kullanmasını sağlayacağız. Sınır kapılarımızda yaşanan sorunların çözümü için takipçi olacağız. Esendere Sınır Kapısı’nda yaşanan idari ve teknik sorunların çözümü ile Üzümlü Ve Derecik Sınır Kapılarının ticarate açılması ve tam teşekküllü kapı olması için ısrarcı olacağız. Bu kapsamda Karayolu ağının standart hale gelmesi için girişimde bulunacağız. Hakkari’nin alternatif yolunun yapılması için tüm STK’ların desteğini de alarak harekete geçeceğiz.

-Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs imkanı planlamaktayız

Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs imkanı sağlamak için bir vakıf kurmayı planlamaktayız. Bu vakfı, üyelerimizin destekleri ve Hakkari dışından sağlayacağımız desteklerle maddi olarak güçlendirmeyi ve periyodik olarak burs vermeyi sağlayacağız.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarına kadınların ve gençlerin katılımını sağlayarak bu kurulları güçlendireceğiz. Hakkari’nin sosyal sorunlarının çözümü noktasında da aktif olacağız ve çözümü için diğer sivil toplum kuruluşlarına öncülük edeceğiz” dedi. Hakkarihabertv.com

cemal-erip-m.jpgcemal-erip-1.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 4286 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim