• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

IŞİD, Tikrit'ten kaçan 11 komutanı infaz etti

IŞİD, Tikrit'ten kaçan 11 komutanı infaz etti
Irak Ordusunun başlattığı büyük harekat sonrasında aralarında komutanların da bulunduğu çok sayıda IŞİD teröristinin Tikrit'ten kaçtığı ve bazılarının da örgüt tarafından infaz edildiği iddia edildi.

Lübnan Al Mayadeen TV kanalının iddia ettiğine göre, IŞİD, Irak Ordu güçlerinin başlattığı büyük bir saldırının ardından Tikrit’ten kaçan 11 komutanını infaz etti.

Geçtiğimiz 24 saat içinde, içlerinde komutanların da bulunduğu yaklaşık 150 IŞİD teröristinin Irak’ın eski diktatörü Saddam Hüseyin’in doğum yeri ve IŞİD’in önemli kalelerinden biri olan Tikrit kentinden ayrıldıkları bildirildi. 

Haber ajansları Iraklı güçlerin şehrin doğu ile güneyini kontrol altına aldıklarını bildiriyorlar.

Pazartesi günü başlayan saldırı, Irak Ordusunun 2015 yılında gerçekleştirdiği en büyük askeri operasyon niteliğinde.

Irak ordusuna bağlı birlikler, gönüllüler ile Şii milislerden oluşan yaklaşık 30.000 kişinin katıldığı bu operasyonun başarılı olması halinde, Irak ordusu, geçtiğimiz yazdan bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunan Irak’ın ikinci büyük şehri Musul’u geri almak için harekete geçecek.

Saldırının birinci aşaması boyunca, savaş uçakları ve helikopterler tarafından desteklenen Iraklı güçler Tikrit’in doğusunda bulunan petrol alanlarını kuşattılar ve Musul’a giden yolu kapattılar.

Müttefik savaşçılar tarafından desteklenen Irak Ordusunun, Çarşamba günü (dün) teröristlerin takviye yollarından birini keserek, Tikrit’in doğusunda bulunan petrol alanları ile köylerini ele geçirdiği bildirildi.

Askeri kaynakların bildirdiğine göre, Iraklı güçler Peşmergelerin denetimindeki Kerkük şehri yolu üzerinde ve Ajil ve Alas petrol alanları yakınlarında bulunan el Maibdi köyünün kontrolünü ele geçirdiler. Askeri kaynak, ele geçirilen yolun IŞİD’in Selahaddin ile Diyala eyaletleri arasında önemli bir takviye yolu olduğunu vurguladı.

IŞİD yeni bir video yayınladı

IŞİD Perşembe günü (bugün), Tikrit saldırısında savaşan teröristlerin olduğunu iddia ettiği yeni bir video yayınladı. Şehrin kenar mahallelerinde, Iraklı güçler cihatçıları kuşatmaya ve takviye yollarını kesmeye çalışıyorlar.

Harekatın başından bu yana, Irak ordu güçleri bir çok noktada IŞİD intihar bombacıları ve teröristler tarafından sokaklardaki çöplere yerleştirilen bombalar yüzünden geri çekilmek zorunda kalıyorlar.

Bu haber toplam 3840 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim