• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Işid’in sonu mezdek gibi olacaktır

Işid’in sonu mezdek gibi olacaktır
Adem Çatal/Yazdı "Sasani Devleti Şahı Melik Kubad Firuz devrinde Mecusilerin, Yahudilerin ve Hıristiyanların dinini geçersiz kılacak olan peygamberin kendisi olduğunu söyleyen Mezdek zuhur etti.

Sasani Devleti Şahı Melik Kubad Firuz devrinde Mecusilerin, Yahudilerin ve Hıristiyanların dinini geçersiz kılacak olan peygamberin kendisi olduğunu söyleyen Mezdek zuhur etti. Mezdek’in peygamberliğini duyan Kubad onu huzuruna çağırdı Mezdek’e '' gel bakalım,peygamberlik davası güdüyormuşsun delilin ve mucizen var mı '' dedi.

 Mezdek mucizem tanrı acze ve celleye ateşe emretmesi için niyaz ederek benim peygamberliğime şahit olsun diye şah ve beraberdekilerin kulakları ile işitebilecekleri bir şekilde kıbleniz kıldığınız ateşi dile getirmektir. Ondan sonra Kubad Mübedler ve ileri gelenler ateşi dile getirirse peygamber olduğuna şahadet edeceklerini söylediler. Mezdek bunu yapabilmek için ertesi gün herkesi ateşgedeye toplamaya ikna etti.

 Aynı gece Mezdek halkı aldatmak için bir oyun yaptı ateş gedenin arkasında bir yol açarak birisini görevlendirip güneş batınca oraya geçmesini ve kendisinin dediklerini tekrar etmesini söyledi ''ben yüksek sesle tanrının adını seslendirdiğimde sende ateşin o yakasında '' tanrıya tapan İranlıların iki cihanda kurtuluşa ermeleri ve selameti Mezdek’in sözüne kulak verip icra etmesindedir '' diye avazın çıktığı kadar bağır’’ dedi. Ertesi gün halk ateş gedenin önünde toplandığında Mezdek’in ateşi konuşturduğunu görünce planı birebir tuttu ve kendini peygamber olduğuna inandırdı.

Mezdek insanların eşit olduğuna, herkesin malı ve mülkünün ortak kullanılması gerektiğini emretti bununla birlikte alt tabakadakilerin ilgisini çekerek kendi tarafına çekti daha sonra eşlerin ve kadınların da ortak kullanılması, isteyenin isteyen kişiyle cinsel münasebete girmesinde engel olmadığını emretti bir süre sonra kim evinde 20 den fazla insana ziyafet verirse ona hazineden destekler sundu sonra insanlar ziyaretler esnasında daveti verenin eşinin tüm misafirlerle cinsel münasebette bulunmasını istedi ve hatta bir evde cinsel münasebette bulunan kişi kapıya külahını asarsa evin kapısında külahı gören ev sahibi orda ne olduğunu anlayacak ve eve girerek rahatsız etmeyecekti. Bunun gibi ahlaksızlıkların sonu gelmedi. Mezdek’e en büyük muhalefeti Kubad’ın oğlu Nuşirevan yapmaktaydı ve Mezdek onu kendine ya tabi etmek yada yok etmek istiyordu.

Bu durumdan rahatsız olan Nurşirevan Mezdek i etkisiz hale getirmek için en yakınındaki adamlardan biriyle samimiyeti geliştirerek Mezdek’in sırrı karşılığında kendisine 1000 kızıl altın dinar vereceğini söyledi ve Mezdekin sırrını Nuşirevan’a söyledi. Bu adamı alarak babasının yanına götüren Nuşirevan durumu babasına anlatarak olayın bir hile olduğunu ispatladı fakat hemen müdahale edilmesi Mezdek’in öldürülmesi arkasında bir tarikatı bırakması riskini göze alamazlardı. Bunun üzerine Nuşirevan babasına Mezdek’e Nuşirevanın ilginç bir rüya gördüğünü, rüyasında ateşin Nuşirevan’a Mezdek’e iman etmesi ve tabi olmasını istiyordu şeklinde olduğunu söylemesini istedi.

 Bunu duyan Mezdek’in çok hoşuna gitti daha sonra Nuşirevan Mezdek’e tabi olacağını yalnız kendisine kaç kişinin tabi olduğunu bilmek istediğini eğer gücü az ise dahada güçlendirilmesini şayet gücü iyiyse bunları sayısıyla bilmek istediğini söyledi. Bu durum Mezdek’in çok hoşuna gitti ve kendisine 12 bin kişin tabi olduğunu isimleriyle birlikte Nuşirevan’a gönderdi .

 Nuşirevan kendisine tabi olacağını ve bunu büyük bir kutlamayla yapmak istediğini hatta kendisine tabii olanların tabiliğini tazelemeleri için hepsinin katılmasını istedi Mezdek bunu kabul etti. o gün geldiğinde 12 bin kişi ve Mezdek saraya toplandılar ve dediği gibi çok kudretli bir kutlama Gerçekleşti daha sonra Mezdek’in adamları 30 ar kişi olarak her çeşit ikram giyim kuşam ve eğlenceyi tasvir ettiği görkemli odalara götürmek için götürüldü.

Nuşirevan kutlamanın olacağı geceden önce sarayın gizli bölümüne 12 bin adet çukur kazdırıp kutlama başladığında ise sarayın kapılarını sıkı sıkıya kilitlenmesini emretmişti. İşte bu her götürülen grup hazırlanan çukurlara öldürülerek baş aşağı konuldu ve en son Mezdek kalınca mezdek’e adamlarının içinde olduğu şaşalı ortamı göstermek için Nuşirevan ve Kubadla beraber kalktılar. Mezdek görkemli bi hazırlık beklerken 12 bin çukura konulmuş adamlarını görünce dehşete kapılarak yolun sonuna geldiğini anladı ve Nuşirevan Mezdek’i kılıçtan geçirdi.

Mezdek’in başını dünyaya ibret olsun diye sarayın kapısına astı Babası Kubad’ı da iyi bir şah olmadığı için prangalara vurarak zindana attı ve Sasani devletinin şahı oldu. Bu olayda görüldüğü gibi tarihte nice yalancı dinler ,din adamları, din istismarcıları, yalancı peygamberler ortaya çıkarak halkı ahlaksızlaştırarak zulüm etmişlerdir. Fakat her birinin kaçınılmaz sonu Mezdek gibi olmuştur.

Bugün IŞID de aynı sahtekârlıkta ahlaksızca bir katliam sergilemekte Cihad ve Halifelik ilan etmekte, kadın çocuk demeden öldürmekte, kadınları kendi militanlarına helal kılarak terör estirmekte, hatta Kâbe’yi taş(put) olarak tabir edip yıkmak istemekte ve Müslümanların etrafında tavafını anlamayacak kadar İslam’dan uzak olduğunu göstermektedir.

Fakat Mezdek nasıl birden ortaya çıkmışsa ve bir gecede tarih sahnesinden silinmişse, ebabil kuşları nasıl kabeyi yıkmaya gelen Ebrehe’nin ordusuna gagalarındaki taşları atarak yok etmişse IŞID ‘in kaderi de buna benzeyecektir. Kısa zaman diliminde mazlum halktan en büyük dersini alacaktır. Sık sık önümüze çıkan ve her şeyin bir yerde ört bas edildiği ” Tarih tekerrürden ibarettir” deyimi maalesef ki tekrar tekerrür ediyor.

 

Bu haber toplam 8622 defa okunmuştur
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Ahmet Şen "Talebim Yok"09 Ocak 2024 Salı 10:17
  • BRAVO KIZLAR!08 Ocak 2024 Pazartesi 13:09
  • Karanlıklara ışık tutmaya devam edeceğiz23 Aralık 2023 Cumartesi 10:44
  • Hakkari'mize hep birlikte sahip çıkalım!21 Aralık 2023 Perşembe 10:17
  • Günah Keçisi…12 Aralık 2023 Salı 15:33
  • Yaptığınız yanlış ilinize zarar verdi!08 Aralık 2023 Cuma 08:50
  • Bölge Müdürü Talay'dan "Elektrik" aldım!22 Kasım 2023 Çarşamba 16:47
  • ABARTIYORUZ!13 Kasım 2023 Pazartesi 12:43
  • Yine eskiye döndük!08 Kasım 2023 Çarşamba 16:48
  • Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçme kronolojisi03 Kasım 2023 Cuma 08:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim