• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Işık Adnan Seven: Neden aday olduğunu açıkladı

Işık Adnan Seven: Neden aday olduğunu açıkladı
AKP'nin Hakkari milletvekili aday adayı Işık Adnan Seven, Hakkari’ye hizmet etmek için iktidar partisinin milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

7 Haziran’daki genel seçimleri için AKP’den Hakkari milletvekili aday adayı olan Işık Adnan Seven ile konuştuk. 16 yıldır Federal Kürdistan Bölgesi’nde ticaret yapan Seven, siyasete girme nedenini, aileden gelen bir siyasi ekol içinde Hakkari’ye hizmet etmek olarak açıklıyor.

Amacının, Hakkari halkı ile iktidarı yakınlaştırmak olduğunu ifade eden Seven, sorunların çözümü için halkla hükümet arasında bir köprü görevi üstlenmek istediğini söylüyor ve ekliyor, “Halkla hükümet arasında köprü kurup sorunları en üst düzeyde rantiyesiz bir şekilde halletmek istiyorum. Barışa, çözüm sürecine katkı sunmak istiyorum. Hakkari’nin sosyo ekonomik sorunlarına çözüm bulmak istiyorum”

Şartlar ne olursa olsun Hakkari’ye hizmet için yola çıktığını anlatan Seven, halkın hizmetkarı olarak yılmadan yoluna devam etmek istediğini ifade ediyor. HDP’nin baraj probleminin olacağını düşünmediğini kaydeden Seven, HDP'nin mecliste grubunun bulunmasının çok önemli olacağını bununda demokrasi ve çözüm süreci için hayati bir önem taşıdığını söyledi.

Ailesinin bir zamanlar Hakkari siyasetinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Işık Adnan Seven, kendisinin de başta yaşlı, engelli, vatandaşlar ile gençler olmak üzere bütün Hakkari halkının hizmetkarı olacağını belirterek, ‘Bütün hemşerilerimizi selamlıyor saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

1964 yılında Hakkari merkeze bağlı (Kavaklı) Marinus köyünde doğan Işık Adnan Seven Hakkari eski milletvekillerinden merhum Şeyh Muhammet Selim Seven’in torunu, yine Hakkari eski milletvekili merhum Ubeydullah Mümtaz Seven’in oğludur. Evli ve 2 çocuk babası olan Seven, lise mezunu olup,  belli bir süre ticaret ile uğraştıktan sonra 16 yıldır Federal Kürdisan Bölgesi’ne yerleşmiş orada ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 11191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim