• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Işık köyü içme suyu ve yol istedi

Işık köyü içme suyu ve yol istedi
Hakkari’nin Işık köyünde yaşanan içme suyu ve geçit vermeyen çamurlu yol sorunu halkı çileden çıkardı.

70 hanelik Işık köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, içme suyu sorunun giderilmesini ve yolların yapılmasını istiyor. Işık köyü sakinlerinden Reşit Dayan, sorunlarını her ne kadar resmi mercilere taşısalar da şu ana kadar olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi.


Haberin Videosunu Görmek İçin Tıklayın


Dayan, “Bir süre önce köyün üst kısımlarında bulunan su kaynağı tahrip oldu. Suyun depoya gelmemesi üzerine mecbur kalarak dere yatağı suyunu içme suyu şebekesine bağladık. Böylece su ihtiyaçlarımızı dere yatağından karşılıyoruz.

Ancak yaz aylarında yaylaların açılması üzerine mevcut dere yatağı suyu ise yayla sakinleri tarafından kirletiliyor. Köyümüzde 200’e yakın öğrenci de bulunmakta ve okulda su sorunu yaşanıyor. Sorunun acilen giderilmesini istiyoruz, aksi takdirde bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya kalabiliriz. Yetkililerden isteğimiz, tahrip olan su kaynağının onarılarak yeniden depoya bağlanmasıdır” dedi.

“YOLLARIMIZ ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR”
Yollarının çamur deryasından geçilmediğini belirten Işık köyü sakinleri, özelikle kış aylarında çekilmez bir hal aldığını söylediler. Köylüler, “Yolumuz karayolları ağında bulunmaktadır. Diz boyu çamurdan dolayı geçit vermediği için adeta köyde hapis hayatı yaşıyoruz.

Karayolları Şube Şefliği ekipleri çamurlu yola çakıl taşı dökecekleri yerde toprak döküyorlar. Bu nedenden dolayı yol tamamen balçığa dönüşüyor ve araçlar çıkmıyor” şeklinde konuştular.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri ise, kış şartlarında tahrip olan su şebeklerinin yeniden onarılması için yaz aylarında çalışma başlatacaklarını belirttiler. 

Karayolları Hakkari 114. Şube Şefliği yetkilileri de, söz konusu köy yolunda zemin kayması olduğu için yola sürekli stabilize malzemesi döktüklerini belirterek, çakıl yerine toprak döküldü iddialarının ise asılsız olduğunu söylediler. Hakkarihabertv.com

nise-koyu-m.jpgnise-koyu-1.jpgnise-koyu-2.jpg


 

Bu haber toplam 5731 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim