• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İŞKUR ile SGK’yı birleşiyor!

İŞKUR ile SGK’yı birleşiyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İŞKUR ile SGK’yı birleştireceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, referandum süreci için geldiği Samsun’da ilk olarak Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda oda üyeleriyle bir araya geldi.

Gündem hakkında konuşan Bakan Müzzinoğlu, milletvekili yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkan CHP’yi eleştirdi. Müzzinoğlu, “İki de bir de milletin ümüğünü sıkan dönemleri yaşadık. Milli iradenin güçlü olduğu dönemleri kısa kısa yaşadık.

Bugünlere ağır bedeller ödeyerek geldik. 1960 darbesinde birçok şey idam edildi. AK Parti iktidara geldiğinde 10 yılda bir müdahale olur diye ülkeyi alıştırmışlardı. İkide bir birileri milletin ümüğünü sıkmaya, tankları vatandaşların üzerine sürerek milli iradeyi ayaklar altına alarak elimizde bulunan 1 lirayı kaybetmemize sebep oldular. 2001’de AK Parti kurulurken egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması kaydıyla yola çıktık.

Bu yolculukta millete yanlış yapmak isteyenlere ‘Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik. ‘Avrupa’nın başardığını biz de başarırız’ dedik. ‘Yeter ki özgüvenimizi yeniden kazanalım’ dedik.

O gün ‘muhtar bile olmaz’ denilen Recep Tayyip Erdoğan’a, bugünlerde ‘seni başkan seçtirmeyeceğiz’ söylemini söylediler.

16 Nisan geliyor. 16 Nisan’da evet diyenler merkeze kimi alıyor, hayır diyenler merkeze kimleri alıyor? Buna bakmak lazım. Önümüzdeki süreçte şunu bunu dışlayarak değil, o hayır diyen kardeşlerimizle de oturup konuşacağız” dedi.

“Bu sistem kapı gibi güçlü bir sistem”

CHP’nin 'tek adam' eleştirilerine cevap veren Bakan Müezzinoğlu, “Nasıl dersin 'tek adam.' Farklı bölgeler, farklı gruplar bu ülkeyi birlik ve beraber içinde tutacak anlayış yüzde 50'den daha fazlasını merkeze getiriyor. Milletten başka hiç kimsenin oynayamayacağı bir yapıyı getiriyor.

Şimdi milletin çoğunluğunun vicdanını istiyor ve 5 yıl diyor ki, 'burada milletin vicdanı var. Yüzde 50'den fazlası var.’ Bu sistem kapı gibi güçlü bir sistem. Kimin adına, millet adına.

O nedenle şimdi milletten korkuyorlar. Millet adına güçlü bir sistemden korkuyorlar, ondan sonra utanmadan sıkılmadan, milleti korkutmaya çalışıyorlar. Bu millet korkak bir millet değil, bu millet cesur bir millet. Sen korkak olabilirsin.

15 Temmuz'da daha önce cümle içinde söylediğin halde, 'Bu ülkede darbe girişimi olursa ben tankın üzerine çıkarım' dedi. 15 Temmuz'da nerdeydi? Daha önce söylediğin cümle realize oluyordu, nerdeydin 15 Temmuz akşamı? O yüzden milleti korkak zannedenler, milleti korkutmaya çalışanları bu millet bir defa daha elinin tersi ile itecek” diye konuştu.

“Gençlerden de korkuyorlar” diyen Müezzinoğlu şöyle devam etti: “Gençlere kendi gelecekleri için değil, bir gencin geleceği önemlidir.

Ama gençler ülkenin geleceği içinde önemlidir. Ülkenin geleceği ile ilgili gençlerin önünü kesmeye veya gençlerin hakkını bir başkasının elinde tutmaya ne hakkınız var. 8 milyondan fazla 18 ile 24 yaş arasında gençlerimiz var. Ama dikkat ederseniz devamlı '18 yaş' diyor. 19 nerede, 20 nerede, 21 nerede, 22 nerede, 23 nerede, 24 nerede. 8 milyon gencin arasında parlamentoda 8 veya 18 tane genç olsa bu millet ne kaybeder.

600 milletvekili 18 tane 18 ile 24 arasında yaş grubundan milletvekili olsa millet ne kaybeder, ülke ne kaybeder. Peki, 65 yaş üzerinde oy oranı ne? 4 milyon oy var. Kaç tane milletvekili var? 67 tane. 18’ini gençlere aktaralım, 49’u kalsın orada. Tecrübe ise tecrübe, onlarda da dinamizm var. 17 veya 18 taneden istiyoruz ki aralarından Recep Tayyip Erdoğanlar çıksın istiyoruz.

Ama CHP aralarından Kılıçdaroğulları çıkacak diye korkuyor. Bunun başka izahı yok. Aynı Recep Tayyip Erdoğan'a söyledikleri gibi şimdi 23 yaşındaki gençlere diyor ki, 'Sen mahallende muhtar adayı bile olamazsın, muhtar azası adayı bile olamazsın, sen ona bile layık değilsin, belediye meclis üyesi adayı da olamazsın.’ Bu bir hakarettir, haksızlıktır.

Bu ülkenin kaderine zulümdür. Bu gençlerin arasından yarınları belirleyen iş adamları, yarınların bakanları, yarınların siyasetçileri çıkacak. 28 bin muhtarımız var. Bu 28 bin muhtarımızın arasında yarısından fazlası ilkokul mezunu bile değil.

Bu muhtarlar arasında bir veya 2 bin lise mezunu genç olsun. Niye korkuyorsunuz. Mahalle ne kaybeder, köy ne kaybeder. Ama mesele o değil, korkuyor, güvenemiyor, hep ipin ucu kimin elinde olursa olsun ama milletin elinde olmazsın.”

İŞKUR ile SGK’yı birleştireceklerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu,” Yasa gerektirmeyenlerin hepsini inşallah hızla çözeceğiz. Ben devamlı yaşıyorum. İŞKUR ayrı bir yapı SGK ayrı bir yapı. Arkadaş birbirinizi örtüştürün. ‘Yok, biz ayrı kurumuz.’ Ne demek ayrı kurum. Sağ kolla sol kolun bir yerde birbirine bağlı.

Bir bütündür. Beraber yürüyeceğiz. Sağ ayakla sol ayak bir birine bağlıdır. Zıplaya zıplaya gidemezsin bir yere. Bunu bir birine koordine edeceğiz.

Ama tabii ki elinizde sihirli değnek değil, basamak basamak. Burada önemli olan niyet hayır akıbet hayır” ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve davetliler katıldı. İHA

Bu haber toplam 3492 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim