• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İşkur'dan engeli ve eski hükümlü açıklaması!

İşkur'dan engeli ve eski hükümlü açıklaması!
Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın sağlamış olduğu hizmetler ve bu hizmetlerden nasıl yararlanabileceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Kızılkaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca Engellilerin ve Eski Hükümlülerin özellikler kendi işlerini kurmalarına ve Engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak sağlamak amacıyla 'Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan İşverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonun çalışma usul ve esasları hakkında yayımlanan genelge kapsamına alındığını söyledi.

Kızılkaya,"2018 yılı içerisinde Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruda bulanan Eski Hükümlülerden İŞKUR Genel Müdürlüğünce şartları uyan 7 Engelli ve 16 Eski Hükümlü toplam 23 vatandaşımızın projeleri kabul edildi.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlerin kendi işlerini kurmasına ve engellerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projelerine başvuruda bulunmak isteyenlerin, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmek isteyenlerin Hakkari Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğünde çalışan İş ve Meslek Danışmanlarıyla iletişime geçebilirler veya www.iskur.gov.tr sitemizin Duyurular sayfasında takip edebilirler. 

Eski Hükümlü ve Engelli Vatandaşlarımızın İŞKUR İş arayan kayıtlarını yapmayanların kayıtlarını İl Müdürlüğümüze ya da ilçelerimizdeki Hizmet Noktalarımıza uğrayıp yapmalarını, Bireysel İş Arayan Kayıtlarını yapmak isteyenlerin de   www.iskur.gov.tr internet adresinden yapabilirler.

İŞKUR kamu ve Özel sektör İş ilanları, Engelli ve Eski Hükümlü projeleri ve Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İl Müdürlümüzdeki İş ve Meslek Danışmalarıyla iletişime geçebilirler’ dedi. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 3004 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim