• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

İsmail Akboğa yeniden!

Hakan Taş

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, üçüncü kez yine seçildi. Sadece Esnaf değil her kesimin takdir ettiği ve başarılı bulduğu İsmail Akboğa'yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerde bulundum.

751  üye mevcut olup 811 tanesi aktif durumdadır. Başkan Akboğa, günlerdir tüm üyeleri ayrı ayrı ziyaret ederek, "İçinizde aday olmak isteyen varsa ben çekilmeye hazırım" diyerek toplantı için çağrıda bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu HATSO konferans salonunda bu önemli toplantı gerçekleştirildi. Akboğa'ya rakip olmak isteyen çıkmadı ve tek liste ile yeniden seçildi.

İsmail Akboğa, sivil toplum camiasında herkesin gönlünde özel yer edinmiş sevilen bir simadır. Hoşgörülü ve yapıcıdır. Her platformda yer alan Akboğa şunları anlatıyor; "2014 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da esnaf istişare toplantısına katılım sağladık. Hakkari'nin il-ilçe meselesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan,

akboga.jpgAbdullah Zeydan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, TOBB Başkanı Rıfat Hizarcıklıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Genel Başkan Yardımcısı Burhan Aksak, TMBB'de bulunan dört partinin Grup Başkanvekilleri ile Hakkari heyeti olarak görüşmelerde bulunduk. Görüştüğümüz her makamda Hakkari esnafının sorunlarını dile getirdik."

Akboğa'nın gerçekleştirmiş olduğu birçok toplantıda gazeteci olarak bende hazır bulundum. "Hakkari esnafı kepenk kapatıyor, siftah yapmıyor" diyerek hep Ankara'yı dürttü. Ellerinde Hakkari esnafının sorunlarıyla dolu dosyaları her makama ulaştırdı. Bu içten ve samimi çabası ona olan sevgimi arttırdı.

Başkan Akboğa, esnafa da şu mesajı verdi; "Ekonomik ve sosyal içerikli sorunlar daima ve doğrudan insanı ilgilendirir. Bedenimizde bu dünyada, ruhumuzla da manevi aleme bağlı  olduğumuz tartışmasızdır.

Rızkının peşinde olan, helal haram ayrımını hayatı boyunca gözeten, kazandığı zaman şımarmayan, zor durumda olduğu zamanlarda da hayır dileyen ve sabır gösteren esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz ekonominin mana tarafını en iyi bilen ve yaşayan kişiler olarak her türlü övgüyü hak etmektedirler. Sabahları besmele ile atılan adımlar, akşamları şükür ile indirilen kepenkler Türk milletinin yüzyılları aşan asil taraflarından birisine işaret etmektedir.

Esnaf ve sanatkarlarımız vefanın, şefkatin ve merhametin timsalleri olmuş, bencilliği nefsine düşkünlüğü kendilerinden uzak tutmuşlardır. Gururla söyleyebilirim ki esnaf ve sanatkarımız hayatın yalnızca maddi tarafını değil, manevi zenginliğini de temsil etmektedir"...

Akboğa ile kaçak çayı yudumlarken Hakkari ve Türkiye gündemi üzerinde de hoş bir sohbet gerçekleştiriyoruz. Akboğa, yeni yılın Hakkari ve Türkiye için umut verici bir yıl olacağını savunarak, sağladığı huzur ortamı dolayısıyla valimiz  Cüneyit Orhan Toprak'a ve ilimizin sorunları hususunda hassas davranan HATSO Başkanı Servet Taş'a da övgüler yağdırıyor.

İsmail Akboğa'ya yeni görevinde tekrar başarı dileyerek tebrik ediyorum...

Bu yazı toplam 4226 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim