• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İsrail'den 'çıplak gözaltı'

İsrail'den 'çıplak gözaltı'
İsrail ordusunun, Gazze’deki çatışmalarda tutukladığı çok sayıda Filistinli'ye yaptığı muameleyi ortaya koyan fotoğraflar İsrail'de yayın yapan Walla haber sitesi tarafından yayımlandı.

Sitede yer alan fotoğraflarda Filisinlilerin İsrail askerleri tarafından zorla yarı çıplak ve elleri kafalarının üstünde bekletildiği görülüyor. Diğer fotoğraflarda İsrail askerlerinin Filistinlileri yarı çıplak bir şekilde grup halinde zorla yürüttüğü göze çarpıyor.

İsrail yönetimi Gazze’ye karadan giren askerlerinin 150 Filistinli'yi gözaltına aldığını ancak yarısının serbest bırakılarak Gazze’ye geri gönderildiğini  duyurdu. Gazze'de sivillere yönelik saldırısını aralıksız sürdüren İsrail ordusu bu sefer Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu vurdu. Saldırılardan kaçan sivillerin sığındığı okulda çoğu çocuk en az 13 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 13 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi yaralandı.

Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor. Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan hastenesinde okulda ölen cesetleri ve yaralılarla dolu olduğunu söyledi.

Kemal Advan Hastanesi doktoru ise, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan ve saldırdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı. BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı. Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Bu haber toplam 3489 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim