• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

İsrail'den Erdoğan'ın 'normalleşme' mesajına jet yanıt!

İsrail'den Erdoğan'ın 'normalleşme' mesajına jet yanıt!
Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi için üç şart bulunduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsrail'den jet cevap geldi.

İsrail’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına resmi bir cevap vermekten kaçındığını belirten Yediot Ahronot gazetesine İsrail Dışişleri yetkilileri, “Türkiye’den özür diledik, tazminat ödemeye de hazırız. Ancak Erdoğan Gazze ablukasının kaldırılması konusunda saçmalamayı kesmeli, çünkü böyle bir şey olmadığını Türkiye de biliyor” dedi.

Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya ile yaşanan gerginlik üzerine İsrail’le ilişkileri normalleştirmenin yollarını aramaya ve özellikle İsrail doğalgazına ilgi göstermeye başladığını öne süren gazete, “Türkler İsrail’in doğalgaz konusunda Yunanistan ve Kıbrıs’la artan işbirliğini ve önümüzdeki ay Netanyahu’nun Kıbrıs Yunanistan başbakanlarıyla Kudüs’te düzenleyeceği zirvenin haberlerini yakından ve endişeyle izliyor. Türkler yakın zamanda harekete geçmezlerse İsrail doğalgazını kaybedeceklerini biliyor” diye yazdı.

Yediot Ahronot, Netanyahu’nun ilişkileri normalleştirmek için Ankara’ya özel temsilci gönderdiği yolundaki haberlerin boş çıktığını savunarak, Ankara’ya giderek Türk yetkililerle gizli görüşmeler yaptığı söylenen Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold’un aynı gün Kudüs’te alışveriş yaparken görüldüğünü yazdı.

İsrail gazetesi, geçen ay İstanbul’da yapılan enerji zirvesine katılması için Amerikalıların İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’e baskı yaptığını belirterek, Steinitz’in Türkiye’ye gaz satmaya karşı olmadığını söylemekle birlikte zirveye katılmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplarken, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ile ilgili olarak Türkiye’nin üç koşulunu tekrar ederek bunları, “Türk aktivistlerin 2010 yılında düzenlediği Mavi Marmara seferindeki katliamı için özür dilenmesi”, “Kurbanların ailelerine tazminat” ve “Gazze Şeridi’ndeki ablukaya son verilmesi” olarak sıralamıştı. RADİKAL

Bu haber toplam 6080 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim