• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

İstanbul’da Hakkari esintisi!

Hakan Taş

Dünyanın en büyük beş fuarlarından biri olan İstanbul Beylikdüzü’ndeki EMİTT Fuarı’na ikinci kez katılıyorum. 60 bin metrekare alan üzerinde 10 salon ile 81 il ve birçok ilçe, 85 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 5 bin kurum ve kuruluş katılım sağladı.

BAKAN KURTULMUŞ AÇILIŞI YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açılış töreninde etkili bir konuşma yaptı. Fuarın ve turizmin önemine değindi. Rakamlarla örnekler verdi. Sayın Bakanı, il müdürü İdris Ağacanoğlu ile birlikte yakın mesafede izledik.

VALİMİZ KATILAMADI

İlimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan Toprak, yoğun iş temposundan dolayı bu yıl ki fuara  katılım sağlayamadı. Geçen yıl ki fuarda valimize duyulan yoğun sevgi seli standımızı daha çok renklendirmişti.  Ve sayın valimizin yokluğu ciddi anlamda his edildi.

HAKKARİ’YE YOĞUN İLGİ

12 Nolu salonda en iyi alanda standımız yer aldı. 50 kişinin rahat oturabileceği bir alanımız mevcuttu. Bir taraftan sıcak yerel yemeğimiz, bir taraftan taze çayımız, bir taraftan otlu peynir, bal, ceviz, siyabo ve tandır ekmeğimiz açık büfe misali binlerce ziyaretçiye  servis edildi. Kış turizmi yansıtan resimlerimiz ve kilimlerimiz ayrı bir ilgi çekti.

BELEDİYE HALK OYUNLARI EKİBİ

Belediyemiz bünyesindeki halk oyunları ekibi önce Ankara’ya ÇEPİK programına katıldılar sonra da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait resmi otobüs ile İstanbul’a gelerek fuarda standımızı renklendirdiler.  Gençlerimiz adeta ilgi odağı haline geldiler. Sergiledikleri oyunları binlerce kişi izledi ve alkışladı. Onlarla hatıra fotoğrafı çekmek için sıraya girdiler. Japon, Alman, Yunanistan, Afganistan, Romanya ve Fransız katılımcılar Hakkari ekibiyle birlikte halay çekmeyi de ihmal etmediler.  Başkan Epcim ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç’a teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

YAYMAN-KIZILKAYA VE AHMET AYDIN ZİYARETİ

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Hüseyin Yayman ve Başbakan Başdanışmanı Muhsin Kızılkaya standımızı ziyaret ederek emeği geçenleri tebrik ettiler. Kültür ve Turizm İl Müdürümüz İdris Ağacanoğlu, Aydın ve Yayman’a kentimizin simgesi haline gelen birer kilim ve bal hediye etti.

TURAN ŞİMŞEK FAKTÖRÜ

İşletmeci ve tanınan esnaflarımızdan Turan ŞİMŞEK, kahvaltı  bölümünü üstlendi ve kusursuz bir ikramda bulundu.  Şimşek, dört günlük fuarda bin adet tandır ekmeği, 200 kilo siyabo, 100 kilo otlu peynir, 50 kilo cevizli aside, 50 kilo kavut, 100 kilo ceviziçi, 90 kilo süzme bal ve 15 kilo çay tükettiklerini belirtti.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Turan Şimşek, eşi, kızı ve oğluyla birlikte katılımcı ve ziyaretçilerle yakından ilgilenerek Hakkari’nin kahvaltı lezzetini tanıttılar. Genç işletmeci Turan Şimşek, kaliteli ve lezzetli kahvaltı sunumuyla İstanbul’da dükkan açmak adına teklifler de aldı.

İDRİS AĞACANOĞLU

Kültür ve Turizm İl Müdürümüz İdris Ağacanoğlu, üstlendiği her görevi başarıyla tamamlamayı iyi bilir ve buna alışıktır. Saatlerce ayakta bekleyerek konukları karşıladı, birçok TV kanallarına kentimizin özelliklerini ve farklılıklarını anlattı. Ekibe çok iyi bir kaptanlık ederek disiplinli, programlı ve saygın bir görüntü sergiledi. Ağacanoğlu, tüm imkanları sunan valimiz sayın Toprak ve diğer görevlilere teşekkür etti.

EN İYİ ÖDÜL HAKKARİ’YE

Geçen yıl en iyi çıkış ödülünü almıştık. Bu yıl ise EMİTT 2018 de destinasyonlar dalında en iyi stant dekoru  ödülü Hakkari valiliğine verildi.  Bu ödüller işimizi ne kadar düzgün ve inançla yaptığımızın bir kanıtıdır. Ödülü il müdürü Ağacanoğlu, valilik adına aldı ve hafta içinde sayın valimize gururla takdim edeceklerdir.

4 GÜNDE 4 BİN KİŞİYE YEMEK

Yerel yemeklerimizden doleme, kiriş, doğaba, keledoş  be brüş gibi yemekler ikram edildi. Tadına bakanlar ikinci kez almak için sıraya girdiler. Sanatçımız Aydın AYDIN ise standımıza ayrı bir renk kattı. Dört günde bizi 100 bin kişi ziyaret etti.

HAKKARİ’Yİ ANLATTIK

Hakkari Objektif Haber’den Hacı Tansu ve Hakkari Haber TV adına ben tüm gün bir görevli gibi gelen her misafirimize kentimizin eşsiz güzelliğinden bahs ettik. Bir çok TV kanallarına da demeç vererek herkesi Hakkari’yi görmeye, kış turizmin tadını çıkartmak üzere çağrıda bulunduk.

MUTLU DÖNDÜK

Çok yorulduk ama mutlu döndük. Kentimizi anlatmaya, sevdirmeye devam edeceğiz. Kültürlerin buluştuğu Emitt fuarında Hakkari en gözde il konumundaydı. Bize bu imkanları sunan ve tanıtımımızda katkı sunan ilimiz valisine tekrar teşekkür ediyoruz…

Bu yazı toplam 4494 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim