• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

İstanbul'da Hakkari rüzgarı!

Hakan Taş

26-29 Ocak tarihleri arasında turizm dünyasının buluştuğu Emitt fuarına 80 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 10 bin katılımcı iştirak etti. 70 bin metrekare alan üzerinde tertiplenen fuarda 12 salonda 150 il ve ilçe görücüye çıktı. 21’ncisi yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm fuarında neler yaşandı işte detaylar;

1 GÜN ERKEN GİTTİK

Kötü hava koşulları dolayısıyla uçak seferleri ertelenir düşüncesiyle 1 gün önceden gittik. Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu ve kurum çalışanlarıyla Hakkari standını iyi hazırlamak için gece geç saatlere kadar ön çalışma yaptık.

VALİ TOPRAK ERKEN GELDİ

İlimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, sabah saat 9.30 da fuara giriş yaptı. HATSO Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Nazım Demir, Genel Sekreter Fikret Keskin ve Ağacanoğlu ile birlikte kendisini fuar girişinde karşıladık.

VİP’TE ÇAY VE SOHBET

Protokol salonunda sayın valimiz ile birlikte bakanı beklerken kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Soğuk havaya inat sıcak çay yudumladık. Az sonra MUSİAD İl Başkanı A. Kadir Seyitoğlu, dernek üyeleri Hasan ve Şerafettin Seyitoğlu ile birlikte Hakkari gurubuna katılım sağlandı.

VALİMİZİN İLK FUARI

Mülkiye Başmüfettişliğinden gelen sayın Toprak, vali sıfatıyla ilk kez fuara katılıyordu. Gördüğü görkem karşısında heyecanını gizleyemedi. Müthiş bir ev sahipliği yaptı. Başta İstanbul valisi olmak üzere yüzlerce vali’nin ilgi odağıydı.

Sayın Toprak sayesinde 30’dan fazla il valisi Hakkari standını ziyaret etti. İlk söyleşiyi ben gerçekleştirdim daha sonra bir çok TV kanallarıyla görüşmeler gerçekleştirildi.


FUAR TANITIM VİDEOSU


Toprak, Hakkari’nin kış sporlarında farklı bir özellik ve güzelliğe sahip olduğunu anlattı. Birçok il valisi sadece açılışa eşlik edip fuardan ayrılırken ilimiz valisi yol yorgunluğuna rağmen bir an olsun ayrılmadı ve ilimizin tanıtımına katkı sundu.

İKRAMIMIZ SINIRSIZDI

Bal, ceviz, otlu peynir ve tandır ekmeği ikram ettik. Tadını alan bir daha geliyordu. Devün dediğimiz ayran çorbamıza olan ilgi ise görülmeye değerdi. O çorbadan tatmak için yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Üç tencere çorbayı 20 dakikada tükettik. Stantta sergilediğimiz kilimlerimize ise dokunmak için ayrı bir kuyruk oluştu.

HAKKARİ VALİLİĞİNE ÖDÜL

Hakkari “en iyi çıkış yapan stand” ödülüne layık görüldü. 21 yıldır bu fuarlara katılıyoruz ama ilk kez Hakkari farklı giriş yaptı ve ilgi odağı oldu. Sadece Hakkari standına beş günde 20 bin ziyaretçi geldi. Hepsine kentimizi tanıtan kitap, broşür, dergi, CD hediye ettik. Ve her gelen ekmeğimizden, cevizimizden, balımızdan tat alarak memnun ayrıldı.

AYDIN AYDIN HARİKAYDI

fuar-1-002.jpg

Sanatçımız Aydın AYDIN, fuar boyunca yanımızda yer aldı. Kimi zaman şarkılar söyledi, kimi zaman ayran çorbamızdan servis yaptı, hayranlarıyla da bol bol resim çektirdi. Biz Aydın AYDIN’ı pek tanımıyor olabiliriz ama Türkiye onu tanıyor ve seviyor. Kendisine olan ilgi bir Hakkarili olarak göğsümü kabarttı.

YILMAZ ERDOĞAN DAVET ETTİ

Ünlü sanatçı hemşerimiz Yılmaz Erdoğan yoğun iş temposunda fuara gelemedi fakat hepimizi Bostancı Gösteri Merkezine, MÜNAŞAKA isimli oyununa davet etti. Bir gurup gösteriye iştirak ederek hoşça vakit geçirdik.

İŞ ADAMLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

İşadamlarımız Celal Özel, Hamdi Aktaş, Vahyettin Aslan, Musa Yetişmez,  Ramazan Kumek, Mevlüt Şimşek, A. Kadir Seyitoğlu, Metin Ümit, Kuyumcu Sabahattin Baş, Genel Cerrah Şinasi Sevmiş, Rammar marketler zinciri sahibi Salih Aktaş, eğitimci Burhan Önal, işletmeci Turan Şimşek ve DAKA Hakkari Koordinatörü ve Sibar hotel bizleri yalnız bırakmayan simalardı.

HATSO tam kadro oradaydı. Başkan Servet Taş, Meclis Başkanı Demir ve Genel Sekreter Keskin standımıza renk kattılar.

BİZİ YOLDA VURURLAR MI?

Hakkari standına gelen yüzlerce kişi ile teke tek söyleşi yaptım. Muğla’lı bir çifte “Hakkari’yi ne kadar tanıyorsunuz” diye sordum. Hiç tanımıyoruz.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Biz özel aracımızla Şırnak ve Hakkari hariç her yere gittik. Hakkari’ye de gelmek istedik ama yolda bizi tararlar, hendeklerde bomba patlatırlar korkusuyla gelemedik dediler. Onlara gerçeğimizi ve güzelliklerimizi öyle anlattım ki Mayıs ayında Hakkari’ye özel tur düzenleyecekler.

HAKKARİ TANINMIYOR

Ben bu fuarda şunu gördüm ki ilimizi tanıtamamışız. Bize karşı herkes önyargılı. Şimdiye kadar yüzlerce fuar ve festivale iştirak etmişiz ama sessiz ve dar kapsamlı giderek. Kendimizi ifade edememişiz. Vali TOPRAK, bize geç gelen bir ödüldür.

333-001.jpgEtrafında koruma ordusu olmadan, aradığınız telefona kendisi bizzat yanıt vererek, herkes ile kucaklaşmayı sağlayan özel bir bürokrattır. Ve bu vali tek kelimeyle Hakkari’ye sevdalı, Hakkari’ye aşık… Tatil ve izin günlerini bile akrabalarını burada ağırlayarak Hakkari’den ayrılmak istemeyen tarihe yazılacak bir karekterdir.

MEMNUN AYRILDIK

Türkiye’nin en genç Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu’ydu. (34) Performansı süperdi. Bu tür fuar ve festivallere daha fazla önem vermeliyiz.

Eksiklerimizi de tamamlayarak daha kapsamlı kentimizin tanıtımına katkı sunmalıyız. Sevmenin yolu tanımaktan geçer.

Şenler otelin açtıkları satandın büyük beğeni gördüğünü ilimizi tanıtmak için elimizde gelen her şeyi yaptık. Gelecek yıl daha kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz.

Bakan Avcı hayran kaldı

Bakan Nabi Avcı Hakkari standındaydı. Kabinenin en babacan Bakanı diğer bir deyimle " Nabi Hoca" Hakkari standını ziyaret etti. Kendisini Hakkari Heyeti karşıladı.

Sayın Bakanımız bir müddet stand köşesine kurulan şark köşesinde Hakkari otlu peynirini ,Şemdinli Balının ve Hakkari cevizinin tadına baktı.

İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İdris Ağacanoğlu kendilerine Hakkari Kilimi,yöresel çanta ve Şemdinli Balını takdim etti. Kültür ve Turizm Bakanımız standtan memnun bir şekilde ayrıldı.

Bu fuarda İstanbulda tek kelimeyle Hakkari rüzgarı esti. Yeni bir fuarda buluşmak dileğiyle emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 

Bu yazı toplam 4385 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim