• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbul’da Hakkari’yi tanıtmak!

Hakan Taş

EMİTT Fuarı için yine Beylikdüzü’nde TÜYAP’ta buluşuyoruz.  Geçen yıl bu mevsimde yine bu etkinliğe iştirak etmiştim.  Dün sabah saatlerinde soğuk hava ve yoğun trafiğe rağmen fuar alanı dolmaya başladı.

Turizm fuarı olunca 81 il dışında  85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı orada yerlerini aldılar. Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. Bakan Kurtulmuş, Emitt fuarının önemine değinerek dünyada ilk beş fuardan biri olduğunu, Türkiye’nin 2017 yılında 32 milyon turisti ağırladığını, gelirin ise 26 milyar dolar seviyesinde olduğunu açıkladı. Bakan Kurtulmuş, bu rakamın bu yıl 50 milyar dolara ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, yoğun iş temposundan dolayı bu yıl ki fuara katılamazken,  yokluğu ciddi anlamda his edildi. Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu müthiş bir ev sahipliğini yaparak Hakkâri standını popüler bir hale getirme çabasındaydı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Geçtiğimiz yıl restorasyonuna başlanan ve bu yıl yüzde 90 fiziki gerçekleşme ile bitme noktasında olan Şemdinli Kayme Sarayının mimari yapısı stant olarak tasarlandı. Kilimlerimiz, heybelerimiz, resim ve panolarımızla en şık iller arasında yer aldık.

Yöremizin meşhur yemeklerinden Kıris, Doğaba, Doleme ve Keledoş ikram edildi. Yemek organizasyonunu  Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneği üstlendi. Kahvaltılık ikramımız ise Esnaf ve İşletmeci Turan Şimşek tarafından sunuldu. Bal, ceviz, tandır ekmeği ve otlu peynirin dışında kavut, aside, siyabo sofralarımızı renklendirdi.  İlk günde Hakkari standını 2 bin kişi ziyaret etti. Ve her gelen mutlaka soframızdan nasibini aldı.

TRT ve bazı özel kanallar özellikle Hakkari’ye ağırlık verdiler.  Uzun metrajlı çekimler yaparak haber bültenlerine yetiştirmeye çalıştılar. Reng-i Hakkari grubu kıyafet ve bölgesel oyunlarıyla adeta ilgi odağı oldular. Ekibimiz Denizli’lerle birlikte Zeybek  oynayarak büyük alkış topladılar.


FOTO/GALERİ--------------2


TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın,bizi ziyaret ederek uzun süre oturdu ve peynirimizden, balımızdan tattı. Aydın, Hakkari’nin konumuyla hassas ve özel bir kent olduğunu, eşsiz güzellikleriyle herkesi etkileyecek farklılıklara sahip olduğunu söyledi.

Fuara ve standımıza renk katan iki etken vardı. Biri sanatçımız Aydın AYDIN diğeri ise Hakkari Belediyesi Sanat ve Kültür Müdürlüğü bünyesindeki halkoyunları ekibiydi.

Bundan 20-25 yıl önce ilimizde öğretmen ve farklı kurumlarda memur olarak çalışanlar anılarını tazelemek üzere ziyarette bulundular ve duygusal anlar yaşattılar.

Fuar Pazar gününe kadar açık olacak ve özellikle Hakkari standı bu süre içinde 15 bin misafiri ağırlayacak. Gelişmeleri sizlere İstanbul’dan aktarmaya devam edeceğim.

Bu yazı toplam 3929 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim