• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

İŞTE EMPERYALİZM BU..!

H. Aziz Hatipoğlu

Geçen gün Rusya Devlet Başkanı Putin İngiliz BCC News televizyonuna açıklamalarda bulundu. Açıklamaları emperyalizmin kirli yüzünü ve emperyalistlerin kirli amaçlarını ifşa eder mahiyetteydi.

Bilindiği gibi Rusya 2015 yılından beri Suriye’de ve Suriye’deki birçok katliamların müsebbibi durumunda. Her ne kadar Suriye Devlet Başkanı Esat Rusya’yı kurtarıcı gözle görse bile Rusya’nın böyle bir derdinin olmadığı ve gerçek niyetinin ne olduğu Devlet Başkanları Putin’in itiraflarıyla çoktan dünya kamuoyuna yansıtıldı bile.

Ne demişti Putin konuşmasında.

“Savaş meydanlarında silahlı güçlerimizi kullanmak eşsiz bir deneyim. Silahlı güçlerimizi yetiştirmek için eşsiz bir araçtı. Hiçbir tatbikat çatışma koşullarında güç kullanımıyla kıyaslanamaz.”

Ayrıca;

“Kâğıt üzerinde yeni silahlara sahip olmak bir şey,  ancak gerçekte nasıl çalıştıklarını görmek çok başka bir şey. Subaylarımız ve generallerimiz çağdaş silahlı çatışmanın ne demek olduğunu anlamaya başladılar.” Diye sözlerini sürdürüyordu.

Ve ne yazık ki 2015 yılından beri Suriye’de bulunan Rusya burada 200’den fazla silahını deneyerek 1761’i çocuk ve 6100 sivilin ölümüne neden olmuş durumda.

Mazlum milletleri iliklerine kadar sömüren özellikle Ortadoğu’daki Müslüman halkları birbirine kırdırarak silahlarını pazarlayan, ürettikleri silahlar için deneme sahaları bulan ve buradan çıkan petrole ortak olan emperyalist güçlerin başını ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Çin çekmektedir.

1991 yılındaki Körfez Krizini ve Irak’ın Kuveyt’i işgali ve arkasından ABD öncülüğündeki güçlerin Irak’a yaptıkları halen hafızalarda. Parçalanmış ve milyonlarca Müslüman insanın ölmesine sebep olmuş bir Irak her gün birçok şehrinde bombaların ve canlı bombaların patlatılarak onlarca hatta yüzlerce masum insanların katledilmesiyle anılan ülke değil mi?

Arap Baharı adı altında çıkartılan ayaklanma hareketleri ve öldürülen milyonlarca Müslüman ve harap olmuş yakılıp yıkılmış şehirler, kasabalar…

En son Suriye’de tezgâhlanan ve zalim Esat’ın kendi halkını katledilmesine emperyalist güçleri davet etmesi, onlara bel bağlaması emperyalist bir oyunun parçaları değil de nedir?

Emperyalistler için akan Müslüman kanının hangi ırktan olduğu fark etmiyor.

Yıllardır aynı oyunu Türkiye’de de denemek istemediler mi? Ve bu oyunlarını bugün de sürdürmek istemiyorlar mı?

Kendi hegemonyalarını devam ettirmek, ürettikleri silahların menzil ve katliam boyutlarının Müslüman halk üzerinde denenmesi onların arayıp ta bulamadıkları iştah kabartıcı özelliklerindendir. Bunun böyle olduğu bilinmeli ve emperyalist ülkelerden hiçbir zaman dost olmayacağı hafızalara iyice kazınmalıdır.

Zalim Putin yaptığı açıklamayla birçok halkın uyanmasına vesile olmuştur inşallah.

Kahrolsun Emperyalizm ve kahrolsun Halkları birbirine düşüren faşist zihniyetler.

Bu yazı toplam 2668 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim