• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İŞTE SÖMÜRGE EĞİTİMİ!

H. Aziz Hatipoğlu

Dünyadaki mazlum halklara dünyayı zindan eden onların ülkelerini işgal eden veya ülkelerin yönetimlerine kendi uşak yöneticilerini getirten, bırakan batı sömürü düzeninin işleyişini ta ilkokulda okuyan çocuklara kadar indirerek onlara geleceğin sömürge imparatorluğun anahtarını sunuyor. Ve bunun için bugün köşemizi İngiliz ilkokul çocuklarının ‘The Litte Red Hen’ adlı okuma kitabından alınmış bir hikâye ile okurlarımın dikkatine sunacağım.

Kan emici ve bugünlerde demokrasi ve insan hakları savunucuları olarak geçinen batının gerçek yüzü bu işte!

Uyanık olmalı ve batının ancak işine yaradığında onların dost olarak bizi kabul ettiklerini, onların dümen suyuna gittiğinde sana arka çıktıklarını daha ne zamana kadar görmekten geleceğiz.

‘Tavuğun Başına Gelenler’

Bir çiftlikte kırmızı ibikli küçük bir tavuk yaşarmış. Kendi yiyeceğini kendisi bulur, bu güzel çiftlikte mutlu bir hayat sürermiş. Birgün buğday taneleri bulmuş ve bunları ekerek daha çok yiyecek elde edeceğini düşünmüş. Ancak nasıl ekeceğini bilmediği için arkadaşlarından yardım istemiş:

Buğday tanelerini ekmek için kim bana yardım edecek?’

Ördek cevaplamış. Ben yardım edemem, ancak istersen sana kahve tohumlarını satabilirim. Buğday yerine kahve ekersen çok para kazanır, istediğin kadar buğday alırsın.’ Tilki oradan seslenmiş: ‘Ben de yardım edemem, ancak kahve ekersen ürünlerini ben satın alabilirim. ’Öte yanda fare hemen atılmış: ‘Ben buğday ekiminden anlamam, ancak kahve ekmek için gereken parayı sana borç olarak verebilirim, sonra ödersin!’

Küçük tavuk kahve ekmeye karar vermiş ve buğday ekmekten vazgeçmiş. Ancak kahvenin nasıl ekileceğini bilmediğinden kahve ekmek için yardım istemiş: ‘Kahve ekmek için kim yardım edecek?’ Ördek ‘Ben yardım edemem, ancak kahvenin çabuk büyümesi için gereken gübreyi sana satabilirim!’ demiş. Tilki ‘Ben kahve yetiştirmekten anlamam, ancak kahveyi zararlı böceklerden korumak için istersen sana ilaç satabilirim’ diye cevaplamış.  Fare de ‘Gübre ve ilaç için gereken parayı sana borç olarak verebilirim!’ demiş.

Sonunda kırmızı ibikli tavuk çalışmaya başlamış, çalışmış, çalışmış. Kahve yetiştirmek buğday yetiştirmekten daha zormuş, daha çok ilaç ve gübre gerekiyormuş. Fakat tavuğumuz sonunda çok zengin olacağını hayal ederek sabretmiş ve sonunda hasat zamanı gelmiş.

Gerçekten de tavuk çok miktarda ürün elde etmiş. Kendisine yol gösterten arkadaşlarına seslenmiş: ‘Kahvelerimi satmama kim yardım edecek?’ Ördek ‘ Ben yardım edemem, ancak kahveleri işlemek ve paketlemek için benim fabrikama getirmelisin’ demiş. Tilki ‘Ben de yardım edemem, zaten her önüne gelen kahve ektiği için kahve fiyatları çok düştü. Senin kahven 5 para etmez!’ karşılığını vermiş. Fare ‘Ben bu işlerden anlamam, ayrıca artık sana verdiğim borçları ödemen lazım!’ demiş.       

Sonunda küçük tavuğumuz gerçeklerin farkına varmış. Buğday yerine kahve yetiştirmenin çok büyük hata olduğunu anlamış. Çünkü borç içindeymiş ve yiyecek tek bir lokma bile yokmuş. Açlıktan ölmemek için yine yardım istemiş.

Ördek ‘Ben yardım edemem, senin hiç paran yok!’ demiş. Tilki ‘Ben de yardım edemem, zaten herkes kahve ektiği için buğday eken kalmadı, yiyecek yok!’ demiş. Fare ‘Ben yiyecek bulamam, ancak bana borçlarını ödemediğin için para yerine senin tarlanı almak zorundayım. Eğer iyi bir tavuk olursan belki seni boğaz tokluğuna o tarlada çalıştırıp benim için buğday yetiştirmene izin veririm!’ demiş.

Şimdi bizim küçük tavuğumuz artık farenin olan eski tarlasında buğday yetiştiriyor ve karnını doyurmaya çalışıyor.

Sevgili okurlar yukarıda adı geçen hayvanları yeryüzündeki ülkeler olarak say. Kimin kimi nasıl sömürdüğünü ve nasıl kendisine muhtaç bıraktığını ve ülkelerini nasıl talan edip sömürüldüğünü idrak et.

Batı bu ve bunu ta ilkokul çağındaki çocukların dahi zihinlerine yerleştiriyorlar.

Halen uyanmayacak mıyız!

Bu yazı toplam 2715 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim