• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İzleme komisyonu Dağlıca'da

İzleme komisyonu Dağlıca'da
Yüksekova’da PKK’li grupların sınır dışına çekilme sürecini izlemek için çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından oluşturulan İzleme Komisyonu üyeleri, Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünü ziyaret etti.

 Hakkari ve Çözüm süreci kapsamında 8 Mayıs itibariyle ülke dışına çıktıkları açıklanan PKK'lıların çekilme sürecini izlemek amacıyla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Meya-Der, Tuhad-Der, Kurdi-Der, Cilo Doğa Derneği, Kadın Meclisi, Kadın Kooperatifi, Barış Anneleri, İHD ve Mazlum-Der’den birer kişinin katılımıyla oluşturulan Hakkari ve Yüksekova İzleme Komisyonu üyeleri, incelemelerde bulunmak üzere öğlen saatlerinde ilçeye yaklaşık 55 kilometre mesafedeki Dağlıca köyüne gitti.

Köy sakinleriyle bir araya gelen heyet, köylülerin sıkıntılarını dinledi. Köy sakinleri, 2 gün önce Dağlıca Taburu’ndan köyün arkasındaki dağlara yoğun bir bombardıman yapıldığını iddia ettiler. 2 gün önce Dağlıca bölgesinde yoğun bir bombardıman yapıldığını öne süren köy sakinlerinden Sabiha Katırcı, “Bu başlatılan barış sürecini biz de destekliyoruz. Fakat iki gün önce yapılan bombardımandan dolayı çok rahatsız ve tedirginiz.

Çocuklarımız hep korku içerinde. Bu uygulamalar böyle devam ederse köyümüzden kaçacağız. Bu bombardımanın bir daha yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah barış süreci de iyi bir şekilde sonlanır” dedi. Köydeki incelemelerinden sonra köyden ayrılan heyet, Dağlıca köyü yolunda basın açıklaması yaptı. Yoğun yağış altında yapılan basın açıklamasını komisyon adına İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut yaptı.

8 Mayıs’ta PKK’lıların geri çekilmeye başladıklarını hatırlatan Akbulut, "Basında yer aldığı gibi Dağlıca’da yaşanan yoğun bombardıman ile ilgili bugün ilçedeki temaslarımızdan sonra Dağlıca köyüne geldik. Burada siviller ve askeri yetkililerle görüştük. Gözlemlediğimiz kadarıyla buradaki sivil halk çok tedirgin. Çünkü yoğun bir bombardıman yaşanıyor. Fakat askeri yetkililer bu konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındı. Konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Köylülerden yoğun bir bombardımanın yaşandığını aldık.

Buradan Genelkurmay Başkanı ve Başbakan’a sesleniyoruz; Dağlıca’da neler olduğunu bir an önce kamuoyuyla paylaşsınlar. Çünkü burada çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunun için de kaygı taşıyoruz. Bu kaygımız da buradaki askeri yetkililerin soğuk tutumları ve açıklama yapmaktan kaçınmalarından dolayıdır. Bu yüzden bir an önce Ankara’dan bir açıklama yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Komisyon üyeleri basın açıklamasından sonra ilçe merkezine döndü. Haber: Sayım Harmancı (İHA)


 

Bu haber toplam 2852 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim