• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İzmir VE Bodrum'da Hakkari Dağları ve doğası tanıtıldı

İzmir VE Bodrum'da Hakkari Dağları ve doğası tanıtıldı
Yıllardır Hakkari de Dağcılık ve Doğa Sporları yapan, ayrıca bu güne kadar bir çok ilde fotoğraf sergileri açan Hacı Tansu, sunum, söyleşi ve kitap imzalamak üzere İzmir'e davet edildi.

Türkiye'nini en büyük dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık Kulübü ve İzmir Hakkarililer Derneği Ünlü dağcı ve fotoğrafçıyı İzmir'de ağırladı.  Zirve Dağcılık Genel merkezin de düzenlenen söyleşi ve imza gününde çok sayıda dağcı doğasever ve fotoğrafçı katıldı.

Sunum ve söyleşi ye Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan ve yöneticileri, Hakkarililer Derneği Başını Behçet Taş ve yöneticileri, Hakkari'nin tanınmış aydınlarından Araştırmacı Yazar Ihsan Colemerikli katildi.

Sunum ve söyleşinin açılış konuşmasını yapan Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan, Türkiye'nini Alpleri olan Cilo Dağlarının bir an önce tırmanışlara ve turizme açılması gerektiğini, bu gün ise aynı zamanda Hakkari temsilcimiz olan ve yaptığı tırmanışlar, çektiği fotoğraflar ve çıkardığı kitaplarla ünü çoktan sınırları aşan Hacı Tansu'yu İzmir' de ağırlamaktan onur duyduklarını ve Hakkarililer burada girmekten şeref duyduklarını dile getirdi.

Söyleşi ye katılan Hakkarililer Derneği başkanı Behçet Taş, Hakkari Dağları ve güzelliklerinin İzmir'de gösterilmesi ve tanıtılması çok önemli olduğunu, bu anlamda hemşehrimiz Hacı Tansu'yu teşekkür ettiklerini be başarılar dilediklerini söyledi.

Sunumum başlangıcında Hakkari ve tarihi hakkında kısa bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Ihsan Colemerikli, Bu gün Hakkarileri be Izmilileri bir araya getiren Hacı Tansu'ya teşekkür ederek sıkışmasını sonlandırdı.  

Sunumda Hakkari Dağları, doğası, folklorik yaşamı fotoğraflarla slayt şeklinde tanıtıldı ve söyleşi sonrasında Hacı Tansu'nun son kitabı "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları" kitabını almak isteyen dağcılar, Tansu'yu imzalatmak için sıraya girdi.

Yolların verdiği emek ve tecrübe ile ilk defa bu kadar kapsamlı hazırlanan ve Hakkari dağlarını anlatan kitaba büyük ilgi vardı.

Hakkari Dağları doğa sporları rotaları kitabı kısa sürede tükenirken, Hakkari'nin dağlarının ve doğasının anlatıldığı sunum ve söyleşi katılımcılar tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

19 Ekim 2017 Perşembe günü yapılan söyleşi sonrasında Bodrum da yapılan Dağcılık Koordinasyon toplantısında yoğun istek üzerine sunum ve söyleşi Türkiye'nini değişim il ve ilçelerinden gelen dağcılar da yeniden yapıldı.

Bu sunum ve söyleşinin ardından toplantıya katılan dağcı ve kulüp şube başkanları önümüzdeki günlerde Hakkari dağlarına faaliyet programları düzenleyeceklerini ifade ettiler. Hakkarihabertv.com

tansu-2-001.jpgtansu-1-001.jpg
 

Bu haber toplam 3148 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim