• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İZMİR’DE HAKKARİ DAYANIŞMASI!

Hakan Taş

Farklı sebeplerle Türkiye’nin her tarafına göç eden Hakkârililer var. Buna rağmen ne yazık ki sadece beş ilde resmi derneklerimiz mevcuttur.

Son iki yıldır koronavirüs salgını dolayısıyla hepimiz çok kötü bir süreçten geçtik. İzmir Hakkarililer Derneği  ertelenen geleneksel piknik şöleni düzenledi.

Herkese açık davet yapıldı.  Gölet yanı Buca, Hakkarili Behçet Taş’a ait Moonlight düğün salonu bahçesinde harika bir program düzenlendi.

Başkan Lezgin Ünal ve eşi Pazar sabahı erkenden alana gelerek konukları ağırladılar. Yüzlerce Hakkarili yatağından çıkarak kahvaltısını bile buluşma noktasında yaptılar.  

1-041.jpeg

Çevre illerden gelenler de vardı. Şarkılar söylendi, halaylar çekildi, ziyafetler çekildi, memleket sohbetleriyle demlenen kaçak çaylar içildi. Sizin anlayacağınız, 2 Ekim Pazar günü İzmir’de günlerden Hakkari’ydi. Uzun süredir birbirlerini göremeyenler kucaklaşarak hasret giderdiler.

3-025.jpeg

Dernek Başkanı Lezgin Ünal, sahneye çıkarak şölene iştirak edenlere Kürtçe ve Türkçe seslendi. Ünal: “Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın. Hakkari bir sevdadır. Acı ve tatlı günlerimizde her zaman birlikteyiz. Gittiğimiz her yere dürüstlüğümüzü, efendiliğimizi çevremize yansıtıyoruz.

2-041.jpeg

Herkes komşuluğumuzdan, dostluğumuzdan memnundur. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı, daha eğlenceli programlar yapacağız. İştirak eden, telefonda arayarak tebrik eden ve katkı sunan tüm hemşerilerimize yönetim kurulu adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Piknik şöleninde misafir olarak yer alan ve konuşan Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Cemiloğlu da; “Türkiye Hakkari’siz, Hakkari Türkiye ’siz olmaz. Bizler dayanışmayı, sevgi ve saygıyı hep Hakkarililerden gördük. Gelenek ve göreneklerinize bağlı, yardımsever ve misafir sever insanlarsınız.

Sizler hiçbir zaman siyaseti dernek işlerine karıştırmadınız. Kimselere zararınız dokunmamıştır. İzmir’deki Hakkarililer Derneği inanın mevcut on derneğe bedeldir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Tüm gün şenlik devam etti. Başkan Lezgin Ünal, eski başkan Behçet Taş ve yönetim kurulu üyesi İdris Demir kendi elleriyle şölene katılanlara hizmet ettiler.

4-014.jpeg

Her masada hoş sohbet ve kucaklaşma vardı. Buca’da adeta Hakkari rüzgarı esti. Başkan Ünal, halay başını çekerek alanı coşturdu. Kıdemli Avukatlarımızdan Necip Korkmaz ve eşi de uzun süre halay çekerek dikkat çekti. Kanaat Önderlerimizden Fazı Taş, masa masa gezerek herkes ile teke tek ilgilenerek hasbihal etti.

Bu etkinlik çerçevesinde “Hakkari’de Gazeteci Olmak” isimli kitabımı da imzalayarak davetlilere takdim ettim.

Lezgin Ünal ve ekibini, İzmir’de ikamet eden tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. 17 Ekim’de Tekirdağ’da düzenlenecek şölende buluşmak dileğiyle…

Bu yazı toplam 2928 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim