• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

Jandarma'dan 'Çocuklar Kaybolmasın' projesi

Jandarma'dan 'Çocuklar Kaybolmasın' projesi
Hakkari Jandarma İl Komutanlığı tarafından koordine edilen “Çocuklar Kaybolmasın” projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı koordinatörlüğünde başlatılan ve çocukların suçtan zarar görmelerini engelleyerek, topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla geliştirilen “Çocuklar Kaybolmasın” projesinin bilgilendirme toplantısı Hakkari Valiliği’nin toplantı salonunda yapıldı.

Hakkari Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından desteklenen projenin bilgilendirme toplantısında konuşan İl Valisi Yakup Canbolat, bu proje ile çocukların korunmasının hedeflendiğini ifade etti.

Canbolat, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyütülmesi, başlarına gelebilecek sorunlardan kurtarmak maksatlı bir projedir. Bu kapsamda Hakkari’deki çocuklarımızın korunması, sağlıklı bir ortamda büyümesi ve Hakkari’nin geleceğine dair iyi noktalara gelmesi için projede emeği geçen başta İl Jandarma Komutanlığımız olmak üzere destek veren diğer bütün kurumlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Daha sonra devam eden slayt ve bilgilendirme kısmında projenin amaç ve kapsamı hakkında geniş bilgilere yer verildi. 4 aşamadan oluşacağı öğrenilen proje misyonunun,

özde Hakkari ilinde çocuk istismarı ve ihmali, çocukların kaybolması, kaçırılması ve evden kaçma eğilimlerine karşı mücadele etmek maksadıyla; çocuklara birebir güvenlik eğitimleri vermek, onlara özgüven aşılamak ve kendilerini istismardan koruyabilme becerisini kazandırmak, çocukları ve ailelerini bilgilendirerek, suçun aile, okul ve diğer ortamlarda oluşmadan önlemek olduğu ifade edilirken,

genelde ise çocukların suçtan zarar görmelerini önleyerek topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırmak ve mutlu nesiller yetiştirerek ülkenin refah ve huzur seviyesinin artırılması olduğu belirtildi.

Düzenlenen proje bilgilendirme toplantısına Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bilici, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Harun Aşan ve diğer kurum amirleri katıldı. (İHA)

normal-1.20150121133708.jpg

normal-2.20150121133719.jpg

Bu haber toplam 4280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim