• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Kabartma tozu içmek iltihapları önlüyor

Kabartma tozu içmek iltihapları önlüyor
Vücudunuzda uzun süre boyunca devam eden iltihaplanmalar varsa bu diyabet, kalp hastalığı, depresyon ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini arttırır.

Küçük iltihaplanmalar aslında sağlığa zararlı değildir. Vücudunuzun yaralanma, hastalık veya enfeksiyon sonrası iyileşmesine yardımcı olan doğal bir süreçtir. Ancak stres, hareketsiz yaşam, aşırı kilo ve kötü beslenme vücuttaki iltihaplanmaları arttırarak sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre her gün kabartma tozu içmek bu iltihaplanmalarla mücadele etmenin ucuz ve pratik bir yoludur.

Bağışıklık sisteminde hayati bir rol oynayan dalağınız potansiyel tehlike içeren bir bakteri veya virüs tespit ettiğinde bunlarla savaşmak için beyaz kan hücrelerini serbest bırakır. Bu beyaz kan hücrelerinin işlevi vücudun doğal iyileşme sürecini desteklemek için iltihaplara sebep olmaktır.

Kabartma tozu içmek dalağınıza her şeyin iyi olduğunu ve beyaz kan hücrelerini serbest bırakmaya ihtiyaç olmadığını belirten kimyasal ve fiziksel reaksiyonlar başlatır. Yapılan araştırmada iki hafta boyunca suya kabartma tozu ekleyerek içenlerin iltihaplanmaya sebep olan beyaz kan hücrelerinde düşüş, iltihaplanmayı azaltan kan hücrelerinde artış görüldü.

T hücreleri olarak bilinen bir başka beyaz kan hücresi, kendi vücut dokularınıza saldırmasını önlemek için bağışıklı sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur. T hücreleri düzgün çalışmadığında astım, diyabet, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları yaşanır. Yapılan araştırmada her gün az miktarda kabartma tozu içmenin T hücrelerinin sağlıklı işlemesine destek olduğu görülmüştür.

Araştırmacılar her gün bir bardak su içine yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyerek içmeyi öneriyor. Ancak yemeklerden önce mi sonra mı içilmesi konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söylüyorlar. 

Günlük diyetinize kabartma tozu içmeyi eklemek istiyorsanız önce doktorunuzla görüşüp var olan sağlık problemlerinize bir etkisi olup olmayacağını öğrenmekte fayda var.kaynak: Milliyet
Bu haber toplam 8209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim