• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

KADİM KENT İLİMİZE DOKUNMAYIN!

KADİM KENT İLİMİZE DOKUNMAYIN!
Abdurrahman Er yazdı: 1936 da il olan Hakkari’nin ve Yüksekova’nın o dönemdeki hükümetler tarafından bu günkü coğrafi konumu elbette bilinmekteydi.

Ancak Tarihi ve turistik bir kent olan içine Sümerler, Âsuriler, Bâbilliler, Medler’gib  büyük medeniyetleri sığdıran,  fethedilmesinde büyük bedeller ödenen Hakkari ili  bölgenin vazgeçilmez bir yerleşim birimi olması nedeniyle her zaman gündemde kalma özelliğini kazanmıştır.


İlimizin  Yüksekova ilçesine taşınma planlarının yapılması  yörede yaşayan halk tarafından  büyük bir üzüntüyle  karşılanmaktadır. Hakkari halkının tamamı Yüksekova ilçesinin il olmasını istemekle beraber, Hakkâri’nin de il olarak devem etmesini arzu etmektedirler.

Büyük medeniyetlere ev sahipliğini yapan tarihi kent Hakkari,  ilde yaşayan aşağı yukarı halkın tamamı Hükümetin il ve ilçelerinde yürüttüğü kamu harcamalarıyla ayakta kalarak geçimlerini sağlamaktadırlar.

 Hakkari ilinin ilden düşmesi halinde büyük kamu harcamalarından vazgeçileceği, nüfusta büyük bir düşüş yaşanacağından Hakkari halkının tamamı büyük bir mağduriyet yaşayacaktır.

İlimizin ve Üniversitemizin taşınması  ilde yaşayan tüm bireyleri ilgilendirir. 

Hakkari Üniversitesi kurulmasıyla açıldığında hepimiz 7’den 70’e buna çok sevindik ve heyecanlanmıştık.  üniversitenin bir an evvel kampüs alanı ve tüm bölümleriyle  ilimizin öğrenci kapasitesi on binin üzerinde olacağına dair beklentiler hakimken,  farklı politikalar izlenerek ilimizin taşınması ile ilgili önleyici herhangi bir somut adıma ulaşamamışken, adeta yangına körükle koşan  Üniversite yönetiminin bu fırsattan yararlanarak üniversiteyi Yüksekova ilçesine taşınması plan ve projelerinin olması bu halka yapılmış en büyük haksızlık ve hepimizi  derinden üzmüştür.

 Hakkârililer olarak birlik beraberliğimizi ilimizin taşınmasına, Üniversitemizin  taşınmasına engel olacak büyük bir iradeye sahibiz.

Evet yarın keşke demeden,  ilimiz taşınmadan, Hakkari halkının geleceği heba olmadan, bu ortak  konularda  Mollalar, Kanaat önderleri,  sivil toplum kuruluşları, Muhtarlar,  Esnaflar 7 den yetmiş yediye halkın tamamı bu önemli meselede  birlik ve beraberlik içerisinde  tek ses olmalı.

 Geçmişte her ne kadar birilerinin yanlış yönlendirilmesiyle devlet büyüklerimizin ilimize teşriflerinde yanlış tepkiler ilimize halkımıza kültür ve medeniyetimize  yakışmayan büyük hatalar,  kırgınlıklar yapılmış veya yaptırılmış olabilir. Ancak halkımızın tamamının tasvip etmemiş o günlerden bu günlere her platformda erdemli duruşlarıyla üzüntülerini her zaman aktarmışlardır.
 
Devlet büyüklerimize diyoruz’ki  Lütfen değerlerimize, hayallerimize, umutlarımıza geleceğimize dokunmayın.

Unutmayınız'ki sahip çıkacağınız nesil yarın size sımsıkı sahip çıkacak olan nesildir.

 

Bu haber toplam 7533 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim