• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kadın cinayetleri

Abdurrahman Keskin

Son 10 yılda trafik teröründe ölenlerin sayısı 40 binin üzerindedir.

 

- Tabii afetler yakamızı bırakmıyor.

- Deprem, sel felaketi, yer kaymaları, inşallah Allah sonumuzu hayırlara vesile eder.  

- Dünyada tün canlıları Allah dişi ve erkek olarak yaratmıştır.

- Dişiler olmayınca canlıların çoğalması söz konusu olamaz.

Espri ile karışık bir tabir vardır. Bayanlardan çok canı yanan bir alim soruyor, kadınlar Müslüman mıdır? O gün canının çok yandığını bilen bir alimde bütün Müslümanlar onlardan doğar diye yanıt vermiş. Yani her halükarda saygıya layık olan varlıklardır deniliyor bayanlar için. İslam’ın anayasası Kuranı-Kerimde önce Allaha tapın, tanıyın, sonrada Ana ve Babaya itaat edin diye emir buyurarak önce Anneye yani Bayana hürmetin gösterilmesini istiyor. Musa peygamber Allahın katına varınca ilk yapılması gereken emirlerin ikincisini yani Allah’ı tanımak ve tapmaktan sonra Anne ve Babaya itiat edin emri buyurulmuştur.

Evrensel hukuk kurallarına göre kadın erkek eşittir.

- Bayanlara önde yer verilmesi ve sayılması gerekliliğini bütün hukuk kuralları öncelikli saymıştır.

- Bütün semavi dinlerde Annelere verilen önemin emirleri bayanlara olan ilginin ifadesidir.

Bütün bayanlar Anne olarak görüldüğüne göre bu gün kadınlara tacizde bulunanlar, bayanlara şiddet uygulayanlar ve kadın cinayeti işleyenler kendilerini yaratıkların hangi sınıfına koyuyorlar. Hal böyle iken son yıllarda kadınlara olan şiddet ve cinayetler vahşet tablolarıdır. Bu tablolar toplumun yüz karası insanlığın maskarası manzaralarıdır. Kadın cinayetlerini işleyen mahluklar ilkel yaratıklardan da daha aşağılıktırlar.

Hiçbir mazeret kadının bıçaklanarak hunharca öldürülmesini meşru sayamaz.           Hiçbir kusur, hiçbir suç, bir insanın, bir bayanı yakınlarının gözü önünde tabanca ile vurulmasını haklı bir nedene bağlayamaz. Bu gün ülkemizde insanların içini karartan kadın cinayetleri ile ilgili TV haberleri yetti artık deme noktasına getirmiştir toplumu.

Hemen hemen her gün yakınları veya çocuklarının gözü önünde katledilen bayan cinayetleri ile ilgili haber, görüntü izlemekteyiz.

Son iki yılda bu sayı oldukça artmıştır.

- Sanki bayanların üzerinde baskı, şiddet, vurma, kırma, öldürme tabii bir hak olarak görülmektedir belli çevrelerde vede belli ilkel yaratıklarda.

- Yukarıda yazdık ne semavi dinlerde ne çağdaş toplumlarda ve nede evrensel hukuk sisteminde, anlayışında, bayana baskı şiddet ve her türlü kötü muamele meşru kabul edilmemiştir.

- Yeri gelmişken her alanda çağın gerisinde kalan ülke genelinde en çok geri bırakılan Hakkari’de geçmişten günümüze bayanlara büyük önem verilmiştir.

- Tabii ki görücü usulü ile evlenme, bir düzüne çocuk üretme, ailede söz sahibi olma konularında Hakkari’de bayanlar mağdur olmuştur.

Ancak kadına büyük önem verilen alanlarda Doğu toplumlarının örnekleri ile doludur Hakkari. Bölgemizde özellikle Hakkari’de bayanlar büyük savaş niteliğindeki kavgaları durdurmuş, kan davalarında ilk ateş kesi bayanlar sağlamıştır. O kadarki günlerce devam eden kavgalarda kadınların müdahalesi yani araya girmesi ile taraflar geri çekilmiş kavga durmuştur. Uzun süre devam eden kan davalarında kadınların müdahalesi ile kan davası kapanmış gençlerin kız alıp vermeleri ile de barış sağlanmıştır. Kadınlar araya girince öteden beri Hakkari’de akan sular durmuştur.

Duyduğumuz ve gördüğümüz kadarı ile 100 yılda Hakkari’de kadın cinayetleri bir elin parmak sayısını aşmamıştır ilimizde.

- Son elli yılda adli kurumlara intikal eden kadın taciz ve cinayet davaları ülke genelindeki sayılarının kat kat altındadır. Tabii ki doğru olan bayanlara tacizin yapılmaması, baskı, şiddet ve de cinayetlere varan olayların son bulmasıdır.

Komşu ülkelere baktığımız zaman ülkemizde ne kadar rahat olduğumuzu iddia ediyoruz. Ülkemizdeki güven ve huzurla övünüyoruz. İşte Suriye, Mısır, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, İran ve Gazze’de  kan gövdeyi götürüyor. Bu ülkelerin bir kısmında kadınlara hala gözlerini açma özgürlüğü yok Afganistan ve İran’da olduğu gibi.             Komşularımızın bir kısmında da hala bayanlara seçme ve seçilme hakkı verilmemiştir.

Ülkemizde bayanlara yasal olarak çağdaş ülkelerdeki özgürlükler tanınmıştır.             Ancak bayanlara yönelik baskı, şiddet ve cinayetlere varan, tacizlere karşı caydırıcı yaptırımlar yoktur. Her gün bir bayanın silahla ve bıçakla öldürüldü haberlerini duymamak için Hükümet acilen yasal düzenlemeye gitmelidir. AKP’nin TBMM’de rakamsal ve siyasal üstünlüğü vardır. Toplumda bayan tacizi ve cinayetleri için caydırıcı yaptırım hükümlerinin olmadığı kanısı hakimdir.

Bayanlara yönelik eylem, baskı, şiddet, taciz vede cinayetlere yönelik önemli ağırlaştırılmış cezai müeyyideler getirilmelidir. Tüm toplumumuzun huzurunu kaçıran bayan cinayetlerinin son bulması için Hakkari’den sesleniyoruz.

- Bayan cinayetlerinin cezaları en ağır cezalar seviyesinde olmalıdır.

- Acilen bayanlara yapılan her türlü haksızlığa karşı hüküm konumuna göre mutlaka ilk günden itibaren tutuklama sistemi getirilmelidir.

Bayanlara zorbalık yapanlar hemen tutuklanmalıdırlar. Tutuklama müessesi bu ülkede ilk önce bayanlara yapılan haksızlıklar için uygulanmalıdır. TBMM başkanını, Başbakanımızı, Bakanlarımızı ve milletvekillerimizi zaman yetirilmeden bu konularda yasal düzenleme yapmaya Hakkari’den davet ediyoruz.

 

 

Bu yazı toplam 4122 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim