• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kadın girişimciler işlerini büyütmek istiyor!

Kadın girişimciler işlerini büyütmek istiyor!
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri ile işyerlerini açan Hakkarili kadın girişimciler işyerlerini büyütmek için yeniden destek bekliyorlar.

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin ve Özlem Atay ”Hera Mantı ve Ev Yemekleri” adlı iş yerlerine iki yıl önce Kosgeb destekli hizmete açtıklarını belirterek Kosgeb yetkililerine teşekkür ettiler.x

 “Yunan mitolojisinde güçlü ve cesur kadını simgeleyen "Hera" ismini taşıyan işyerinde 5 kadının istihdam edildiği belirtildi.

Hijyenik bir ortamda yöresel yemekler başta olmak üzere değişik lezzetli yemekler yapan kadın girişimciler güler yüzlülükleri ilde yöre halkını en çok tercih ettiği işyerlerinin başında geliyor.

Yaptıkları yemekleri kendi elleri ile müşterilerine servis yapan kadın girişimciler işlerini büyütmek için Kosgeb’in kendilerine desteklerinin sürmesini istediler.

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, 2105 yılında iş planlarını yaparak Kosgeb başvurduklarını söyledi.

Keskin”,Kosgeb’den destek aldık ancak işimizi büyütemedik. Çünkü zamanında ödemeler yapılmıyordu. İş büyütme anlamında bize etkisi olmadı. Tabi biz bundan sonra Kosgeb’in böyle işyerlerine daha fazla destek vermesini istiyoruz.

 Birbirinden güzel lezzetli yemekleri ile adlarından sürekli söz ettiren Hakkarili kadın girişimciler sayesinde il dışında gelen misafirlerine burada ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar yöreye bu güzel hizmeti veren kadın girişimcileri kutlayarak başarıların devamını dilediler.

Kadın girişimciler olarak da yeniden Kosgeb desteğine ihtiyacımız var. İşimizi büyütmek için desteklerini sürdürseler çokta memnun olacağız” dedi.

Hakkari merkezde yaklaşık iki yıl önce yaklaşık 15 girişimcinin Kosgeb’den faydalanarak iş yeri açtığı belirtildi. İHA

sevda-keskin-ve-ozlem-atay-m.jpg

sevda-keskin-ve-ozlem-atay-1.jpgsevda-keskin-ve-ozlem-atay-2.jpg

Bu haber toplam 3782 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim