• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kadın girişimcinin büyük başarısı

Kadın girişimcinin büyük başarısı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Bediya Yalın isimli kadın girişimci, açtığı kafede yaptırdığı ev yemekleriyle büyük ilgi görüyor.

İlçenin Dize Mahallesi’nde kadın girişimci Bediya Yalın tarafından açılan Kış Masalı Cafe’de yapılan yemekler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Yaklaşık bir ay önce açılan ve 2 kişinin istihdam edildiği kafede yöresel yemekler, poğaça, börek ve yaş pasta satışı yapan Yalın, geçmişte ağır hastalık geçirdiğini ve aşçılıkla tekrar hayata tutunduğunu ifade etti. 

“Kadının gücünü göstermek istedim” 
4 çocuk annesi Yalın, geçirmiş olduğu hastalıktan dolayı doktorların kendisine ‘evde oturup dinlenmen lazım’ dediğini belirterek, “Bende inat ettim.

Ne yapabilirim diye düşündüm ve böyle bir fikir aklıma geldi. Yani kadının gücünü göstermek istedim. Şu an yanımda kızımla beraber çalışıyoruz.

Evimi ben geçindiriyorum. Her türlü ev yemekleri yapıyorum. Sipariş üzerine yemekler hazırlıyorum. En çok rağbet gören yemeklerimiz, yöresel yemekler oluyor. Şimdilik bunlarla başladım, inşallah ilerde işimi büyütmeyi düşünüyorum” dedi. 

“Geçmişte annem ağır bir hastalık geçirdi” diyen Yalın’ın 19 yaşındaki kızı Leysa Nur Yalın ise, annesinin doktorun tavsiyesine uymayarak iş yeri açtığını belirtti.

Leysa Nur Yalın, “Annem doktorun dediğini yapmayıp tam tersine iş yeri açarak bu şekilde sağlığının daha da iyiye gittiğini gördük. Biz dışarıdan sipariş alıyoruz. Özellikle poğaça, pasta ve börek siparişi alıyoruz” diye konuştu. X

Eskiden dışarıdan yemek istediklerini ifade eden Lokman Geylani ise, “Yemekleri artık burada yiyoruz. Burada ilk defa çevirmeli pilav gördüm ve ilk defa da tadına baktım.

Çok güzel bir yemek, tadına doyum olmuyor. Ayrıca kahvaltı yapmak isteyenler için de tavsiye edilmesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Semaver tadında kahvaltı hazırlıyorlar. Herkese tavsiye ediyorum.

Ev yemekleri tadında burada yemek yiyoruz. Kadın eli değdiği için çok farklı bir tadı var. Daha da gelişsin istiyoruz. Çarşıdaki lokanta yemekleri ile kıyaslandığında çok daha farklı bir yemek ortamı oluyor” şeklinde konuştu. İHA

yuksekova-kadin-girisimciler.jpgyuksekova-kadin-girisimciler-2.jpg

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim