• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Kadın ve Aile kon ulu konferans

Kadın ve Aile kon ulu konferans
Hakkari Valiliği koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek programı (SODES) kapsamında finanse edilen,‘’Bilinçli Ebeveyn Bilinçli Gelecek’’

adlı proje ile ilgili ‘’Kadın ve Aile’’ konulu konferans düzenlendi.

 Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Hakkari Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Pro.Dr. Ebubekir Ceylan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Proje koordinatörü Medeni Kazak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu, istiklal marşı, Kur-an-ı kerim tilaveti ile İl Müftülüğüne bağlı ilahi grubunun Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirmesiyle başladı.

Açılış konuşmasında İl Müftüsü M. Faysal Geylani, bilinçli ebeveyne dikkat çekerek, bilinçli anne ve baba çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamaları gerektiğini belirtti.

Geylini, “Meselenin farkında olmayan anne ve baba çocuklar dünyaya geldikten sonra saldım çayıra Mevlam kayıra dememeli. Hazreti Resulallah buyuruyor, evlatlarınıza ikram ve ihsanla muamele ediniz, güzel bir şekilde onları yetiştiriniz. Bu evlatlar size Allah’ın bir ihsanı ve bir lutfudur.

Dolayısıyla anne ve babalar İslam’ın emrettiği şekilde çocuklarımızı yetiştiriyor muyuz yetiştirmiyor muyuz, çocuklarımıza sahip çıkıyor muyuz sahip çıkmıyor muyuz. Yine Resulullah s.a.v buyuruyor, hepiniz çobansınız, hepiniz güttüğünüzden mesulsünüz. Hadisin manası anne ve babalar çocukların terbiyesinden, edebinden kısacası hayırlı bar neslin yetişmesinden dolayı sorumludur. Üç sınıf insanın amel defteri kapanmaz bunlardan bir tanesi de hayırlı evlat sahibi olanındır. O hayırlı evladın amelleri anne ve babanın vefatından sonra amel defterine yazılır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan ise verdiği konferansta, Ailenin, insan kadar kadim, insan kadar asil, insan kadar değerli olduğunu belirterek, “Aile muhtaç olmayı ifade eder.

İnsanın eşe karşı ihtiyacı, anne ve baba sevgisine olan ihtiyacı, çocuk sevgisine olan ihtiyacı ve nihayetinde bütün bunların birleştiği ve bütün bunların esasını oluşturan sevgiye, huzura, sükûnete olan ihtiyacını ifade eder. Dolayısıyla aile toplumun huzur ve sevgi kaynağıdır” dedi.

Candan, “ Bundan dolayı evli olmak, beyt sahibi olmak, ehl ve al sahibi olmak önemli şeylerdir. Aile sahibi olmak bir değer sahibi olmaktır. Kültür sahibi olmaktır. Kültürü devam ettirmektedir. Kültürü yaşatmak idame ettirmektir. Beraber paylaşmak ve değer üretmektir. Bir okuldur, mektepdir. Sıladır, rahmettir. Ailenin olmadığı toplumda sevgi, şefkat, merhamet eksiktir.

Faydacılık esastır. Hesap ve çıkar ön plandadır. Karşılıksız verme, gönülden yapma, derdiyle dertlenme, acısını yüreğinde hissetme yoktur hatta beyhude ile uğraşmaktadır. Hep denir ki ana yüreği, evlat acısı, baba gibi bir dayanağın olsun. İşte ailede yaşayan her birey ana yüreği duygusunu alır toplumda yaşatır, baba gibi babacan olur, evladına acıdığı gibi diğer insanlara acır. Kardeşini bildiği gibi diğer insanlara kardeşi gibi davranır” dedi.Haber: Serkan Kaya (İHA)

1.20140806185713.jpg

2.20140806185724.jpg

6.20140806185735.jpg

Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim