• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

KADININ RENGİ!

Hakan Taş

8 Mart’ın tarihçesi hüzünlüdür. Bu hüzün büyük bir kadın dayanışmasına vesile oldu. Birde “EMEKÇİ” eklemişler. Tüm kadınlar emekçidir. Çünkü kadın kutsal bir varlıktır.

Bugün kadına Hakkari penceresinden bakmak istiyorum. Geçen gün ilginç bir haber vardı. Türkiye’de en çok boşanma İZMİR’de, en az boşanma ise Hakkari’de diye bir istatistik vardı. Kadın ve aile kavramında bunun anlamı büyüktür.

Hakkari kadını kabuğunu kırdı. Siyasette, derneklerde, sivil toplum kurumlarımda boy göstermeye başladılar. Çeşitli projelerle işletmeci konumuna geldiler.

8 Mart günü Hakkari’de tek renk vardı. Bu renk kadının rengiydi. Sokakta görünen her kadının elinde gül ve karanfil vardı.

En çok hoşuma giden görüntü ise belediye önünde objektiflerime yakalanan resimdi. Her renkte ve görüşte kadınlar vardı.

Bunları bir arada toplayan güçlü bir kadın vardı. Tabiki Dr. Funda TOPRAK’tanbahs ediyorum. Yüzündeki tebessüm ile tüm kadınlara kendi elleriyle gül verdi. Herkesle ayrı ayrı kucaklaştı ve hatıra resim çektirdi.

Sonrada yaklaşık 500 kadın ile yemekte buluştu.  KAVANİ CAFE&RESTAURANT isimli yeni açılan işletme müthiş bir ev sahipliği yaptı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Bayan polis ve askerler sevgi operasyonundaydılar. Ellerinde silah değil kırmızı gül vardı. Depin’den merkeze kadar gördükleri her bayana çiçek verdiler.

Kadınlar etkinliğinde göze gelen bir beyefendi vardı. Tüm kadınları karanfillerle karşıladı. Tabiki başarılı isim Belediye Başkanımız Cüneyt EPCİM’den bahsediyorum. Makam odasında kadın heyetine kahve ısmarlamayı da ihmal etmedi.

Valimiz TOPRAK, önce bir mesaj yayınladı. Sonra çeşitli etkinliklere katıldı ve makamında ayrı ayrı heyetleri kabul etti.

Fotoğraf sanatçısı arkadaşım Hacı Tansu’nun resim sergisi anlamlıydı ve büyük beğeni topladı.

8 Mart günü Hakkari’de yüzü gülen ellerinde çiçeklerle dikkat çeken kadınlar vardı. Akşam geç saatlere kadar tüm cafe ve lokantalarda eşleri ve çocuklarıyla mutluluk pozu veren kadınlar vardı.

Kadına şiddet uygulayan hiçbir erkek huzura kavuşamamıştır. Çünkü kadın ayet gibidir. Ayete ayak basan her mümin çarpılır.

 

Bu yazı toplam 3161 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim