• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Kadir İnanır sinema açılışını yaptı

Kadir İnanır sinema açılışını yaptı
Cumhuriyetin 90. Yıldönümü nedeniyle Hakkari Valiliğinin düzenlediği Resepsiyonun açılışını Kadir İnanır yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 90. Yıldönümü nedeniyle Hakkari Valiliği tarafından İl Kültür Merkezinde Resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, kurum amirleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılırken, Akil insanlar heyetinden ve Yeşilçam sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır ve Yönetmen Gani Rüzgar Şavata da davetli olarak bulundular.

Resepsiyonda konuşan Vali Necmettin Kalkan, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnet ve şükran ile andığını belirterek, “ Büyük bir devlet ve milletiz. Her birimiz bu mozaiğin birer parçasıyız. Ötekileştirmeden bir arada yaşamasını bu güne kadar bildiğimiz gibi bundan sonrada birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan nice cumhuriyet bayramlarını beraber kutlayacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Necmettin Kalkan ve usta sanatçı Kadir İnanır Cumhuriyetin 90. Yılı şerefine hazırlanan pastayı kestiler. Ardından dışarı çıkan davetli ve misafirler burada hazırlanan muhteşem bir havai fişek gösterisi izlediler. Kutlamada masaları teker teker gezen sanatçı Kadir İnanır'a ise yoğun ilgi vardı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğu gözlenen sanatçı kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını kırmayarak onlarla fotoğraf çekti.

DAĞLAR ARTIK ŞARAPNEL DEĞİL KARANFİL KOKACAK
Yapılan havai fişek gösterinin ardından ise Sanatçı Kadir İnanır sinema salonun açılışını yaptı. Türkan Şoray ile başrollerini paylaştıkları ‘ Gönderilmemiş Mektuplar’ film ile Hakkari’de seyirci karşısına çıkan İnanır film başlamadan salondakilere hitap etti. İnanır, Kullandıkları dilin barış dili olduğunu ve dağların artık şarapnel değil karanfil kokacağını belirterek, “Türkiye haritasını göz önüne getirirseniz iki tane vilayette film çekmedim.

Birisi Van diğeri Hakkari Vanlılara söz verdim size de söz veriyorum mutlaka sinema hayatımda Hakkari de çevirdiğim bir film olacak. Beraber çarpışarak kurduğumuz bu büyük cumhuriyeti sizinle beraber kutlamaktan nasıl mutluyum anlatamam. Biz ellerimizi onurlu, nasırlı güçlü tertemiz ellerimizi birleştireceğiz. Bu ülkede kardeşliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu dünyada herkese göstereceğiz. Bu dağlar artık şarapnel değil karanfil çiçekleri kokacak ve umudumuzu asla tüketmeyeceğiz. Çıktığımız yol büyük ve kutsal bir yoldur.

Kullandığımız dil barış dilidir. Barış bütün diller içinde en anlamlı dildir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Hakkari Valisi Necmettin Kalkan Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve salondakilerin ‘Gönderilmemiş Mektuplar’ isimli filmi izlemesiyle son buldu. Hakkarihabertv.com


 

 

Bu haber toplam 4790 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim