• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kaletepe zirvesine 50 metre yüksekliğinde bayrak dikildi

Kaletepe zirvesine 50 metre yüksekliğinde bayrak dikildi
Hakkari’nin Dağgöl Mahallesi İl Emniyet Müdürlüğü Polis Kontrol ve Uygulaması noktası olan Kaletepe zirvesine 50 metre yüksekliğinde, 15x10 ebatlarında bayrak dikildi.

Kaletepe zirvesinde düzenlenen bayrak dikme törenine  Hakkari Valisi Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcıları İdris Koç, Mustafa Doruk, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutan Albay Vekili Metin Göktepe, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali ve beraberindekiler özel harekat timleri tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Maraşı’nın ardından bir konuşma yapan Vali Akbıyık, Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğruna ölen varsa Vatandır.” Sözünü damarlarımızda son damlasına kadar yaşadığımız bir ana şahitli etmek için burada bulunuyoruz dedi,


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Vali Akbıyık,”Öncelikle burada bulunan bütün çalışma arkadaşlarıma hoş geldiniz demek istiyorum.Özellikle şuan görevi başında bulunan bütün asker ve polis kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum.



50 metre yüksekliğinde, 15x10 ebatlarında ve 165 bin TL tutarında ki Bayrağımızın göklere dikilişini gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz.“Kaletepe”mizin zirvesinde Hakkâri’nin her yerinden görülecek olan Şeref Nişanemizi şimdi olduğu gibi daima göklerde göreceğiz.

Bu topraklar her daim büyük bir istiklal ve istikbal mücadelesine şahitlik etmiştir.Üzerine bastığımız her bir metre karede şehitlerimizin kanı bulunmaktadır.Bu mücadelenin sebebi işte bu göklere çektiğimiz Bayrağımızın asil dalgalanışını yaşamak içindir.

Necip Fazıl diyor ya “Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi, gözüm al bayrak arar kulağım ezan sesi”İşte bizde Bayrağımız inmesin ezanımız dinmesin diye ecdadımızın mazide verdiği mücadeleye bize bıraktıkları yerden devam ediyoruz.

Buraya kadar gelen herkese tekrar teşekkür ediyor İstanbul’da helikopter kazasında kaybettiğimiz 4 şehidimizi anarak hepinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün okuduğu dualar eşliğinde dev Türk bayrağı göndere çekildi. Bayrak töreninin ardından Vali Akbıyık ve beraberindekiler mahalle ve köy muhtarları ile birlikte Kaletepe zirvesinde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Vali ve beraberindekiler daha sonra bir lokantada mahalle ve köy muhtarları ile yemekte bir araya geldiler. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 3486 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim