• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kamer'den muhteşem çocuk şenliği

Kamer'den muhteşem çocuk şenliği
"Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" projesi kapsamında Hakkari Kamer Vakfı tarafından düzenlene çocuk şenliği büyük ilgi gördü.

Kamer  Vakfı Koordinatörlüğünde Diyarbakır, Muş, Bitlis, Batman ve Van'dan sonra Hakkari'de de 'Dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek' projesi kapsamında çocuk şenliği düzenledi.

Kıran Mahallesindeki Atatürk ilk ve Orta okulu bahçesinde düzenlenen şenliğe katılan 180 yakın çocuk, aileleriyle birlikte resim, ebru sanatı kumaş boyama sanatı yaparken, Kamer gönüllüleri çocukların yüzlerini de boyattı.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri, müzik eşliğinde önce dans etti, sonra da Hakkari'nin meşhur oyunu Şemmami  ile halay çektiler. çekilen halayların ardından davetlilere ikramlar yapıldı.

 Düzenlenen şenlik hakkında bilgi veren Kamer Diyarbakır sorumlusu ve "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" Projesi Koordinatörü Kamuran Yılmaz da bunun önemli bir proje olduğunu ve herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yılmaz,"Kamer vakfı olarak çocuk şenliği yapıyoruz. Diyarbakır, Batman, Bitlis, Muş ve  son olarak da Hakkari'de bu şenliğimizi düzenledik.

Bu projede çocuklarla farkındalık çalışması yapıldıktan sonra şu anda da çocuk şenliğimizi yapıyoruz. Burada yüz boyama atölyesi, resim atölyesi, resim atölyesi ve Hakkari yöresine ait oynamalar gibi oyunlar etkinlikte yapıldı" dedi.

Kamer Vakfı Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu ise, bu etkinliği yapmalarındaki amaç çocukların boyama sanatına ilgilerini arttırmaktır olduğunu belirtti.

Selimoğlu;"Kamer'in 5 ilde yürüttüğü bu projenin son ayağı Hakkari'de gerçekleştirildi. Projemiz 3 yıllık. Bu proje kapsamında aile ziyaretleri yaptık.

Bu kapsamda belirli sayıda kadınlara ulaştık. O kadınlar birlikte farkındalık çalışması yaptık. Bu faaliyetimizin son aşaması çocuk şenliği oldu.

Burada yaklaşık 180'e yakın çocuk bu etkinliklerden yararlandı. Çeşitli atölyeler kurduk. Çocukların bu atölyelerden yararlanmasını sağladık.

Bu anlamda hem anneler, hem çocuklar hep  birlikte farkındalık yaşamaktadırlar. Dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek proje kapsamında çocuk şenliği düzenlendi.

Maç proje kapsamında farkındalık ve beraber oynama grubuna katılan çocuk ve anneleri bu etkinliğe dahil etmekti. Şenlik için bize destek veren il milli eğitim Müdürlüğü ne atatürk İlköğretim okulundaki müdür ve anasınıfı öğretmenlerine verdikleri destek ve duyarlılıkları içinde teşekkür edemirm" dedi  Hakkarihabertv.com

kamer-m-001.jpgkamer-d.jpgkamer-3-001.jpgkamer-2-001.jpg

1-041.jpg2-041.jpg3-035.jpg

Bu haber toplam 3508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim