• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kampüs alanındaki istinat duvarları çöktü

Kampüs alanındaki istinat duvarları çöktü
Hakkari Üniversitesi tarafından kampüs yolunda yapılan istinat duvarları yağışlara daha fazla dayanamayarak çökmeye başladığı belirtildi.

Düzeltme: Hakkari Üniversitesi tarafından bir süre önce Kıran Mahallesinde yapımına başlana ve halen bitirilemeyen Zeynel Bey kampusundaki rektörlük hizmet binası inşaat çalışmaları devam ederken yol altında yapılan istinat duvarları çökmeye başladı.

İki ayrı noktada istinat duvarlarının çöktüğünü belirten vatandaşlar, yolun ise çamurdan geçilmediğini ve ticari taksi sürücülerinin ise kampüs alanına gitmek istemediklerini belirttiler. 

Sürücüler, ”Yeni yapılan kampüs yolu gün geçtikçe çöküyor. Yağışlı havalarda araçların gitmesi imkansız. Bugünlerde yolda stabilize malzemesi dökülerek düzeltilmeye çalışıldı. Ancak yinede bazı noktalarda araçlar geçerken zarar görüyor. Bu nedenden dolayı buraya yolcu taşımak istemiyoruz” şeklinde konuştular.

 "YATAY GEÇİŞ KAYDI İÇİN KAMPÜS ALANINA GİDEN ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU"

Yatay geçiş kaydı için Kıran Mahallesindeki Zeynel Bey kampusunde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına giden bazı öğrenciler, gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını belirttiler. Öğrenciler,”Kış ortasında halen rektörlük hizmet binası işleri inşaat halindeki bir lojmanda yapıldığına şahit olduk. Binaya girerken her tarafta çalışma vardı. Öğrenci işleri kayıt bölümünü buluna kadar çok zorlandık.

Bu yetmiyormuş gibi birde ulaşım gideri mağduru olduk. Kampüs alanına ticari taksiler 10 ile 15 TL’ye gidiyor. Geliş gidişi bize baya masraflı oldu. Evraklar eksik olunca bir daha geliş gidişler oluyor. Sürücüler ise yol kötü olduğu için bazen bizi yarı yolda bırakıyor yaya olarak kampüse ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde dert yandılar.

"ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİLİ"

Öğrencilerle birlikte kampüs alanına giden bazı veliler ise, şehirden 3 kilometre mesafeye rektörlük hizmet binasının kış aylarında taşınmasına tepki gösterdiler. Veliler, ”Rektörlük hizmet binası daha önce çarşı merkezinde idi.

Ancak halen sözleşmenin bitmesine 9 ay kalmasına rağmen binanın kış ortasında boşaltılma çalışmalarına başlanmasına bir anlam veremiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.   Hakkari Üniversitesi’nin bazı yetkilileri ise rektörlük hizmet binasının tamamlanana kadar kampüs alanındaki bir lojmanda hizmet verdiğini belirterek, çamurdan geçilmeyen yollara ise stabilize malzemesi çekmeye başladıklarını ifade ettiler. İHA

hakkari-universitesi-kampus-yolu-m.jpg

 

Bu haber toplam 6495 defa okunmuştur
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim