• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kanaat önderleri yemekte bir araya geldi

Kanaat önderleri yemekte bir araya geldi
HDP'nin Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Zeydan, belediyenin organize ettiği bir yemekte kentin ileri, gelenleri, kanaat önderleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldiler.

Hakkari Otogar’ında verilen yemeğe, HDP Merkezi Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP’nin Hakkari Milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, HDP İl eş başkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara, DBP İl eş başkanları Musa Çiftçi ve Berivan Akboğa, Hakkari belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Sefalı, Şemdinli Belediye Eş başkanları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, Çukurca Belediye eş başkanı Servet Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, HDP’ye başvuru yapan milletvekili aday adayları, kentin ileri gelenleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları, kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Yemekte bir açıklama yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatiopğlu, yemeğe teşrif eden kanaat önderlerine, milletvekili adaylarına, HDP, DBP il eş başkanlarına, partililer ile barış annelerine teşekkür etti. Kanaat önderlerinin ve ileri gelenlerin Kürdistan coğrafyasında elde edilen kazanımlarda büyük katkılarının olduğunu anlatan Hatipoğlu, “Coğrafyamızda her zaman dengeleri sağlayan ve yaşanan toplumsal olaylarda, sorunların önüne geçmede ve çözüm bulmada önemli rol üstlendiniz. Halkımızın birlik ve beraberliğini bozmaya karşı geliştirilen komplolara karşı sizlerin sağduyulu duruşu olası olayları engellemiş ve halkımız üzerinde geliştirilen bu komplolar boşa çıkarılmıştır” dedi.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları olarak belediyeciliği halkın üstende olan bir kurum olarak görmediklerini belirten Hatipoğlu, belediye olarak yapacakları bütün çalışmaları halkla beraber demokratik, katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir şekilde halkın denetimine açık olacak şekilde yürüttüklerini söyledi. Hakkari’yi yaşanılır bir kent haline getirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Hatipoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak,

“Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket etmeseydik dünyanın da hayranlık duyduğu Rojava zaferini elde edemezdik. Büyük felaketlerle karşılaşıp kıyımlardan geçerdik. Bu konuda Hakkari’mizde her konuda el ele gönül gönüle, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız. Biz birlik olduğumuzda demokrasi ve özgürlüğe daha yakın olacağız” diye konuştu.

Yemekte söz alan HDP’nin Hakkari milletvekili adayı ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak ise Hakkari’nin ileri gelenleri, kanaat önderleri, aydınları, aile büyükleri, muhtarları ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hakkari’de halk meclisinin bir araya geldiğini anlatan Irmak, “Bu meclis aracılığı ile birbirimizi dinlemek için bir aradayız. Bir çağrı yaptık kanaat önderlerimize, partimizin ileri gelenlerine, ailemizin değerli büyüklerine bir çağrıda bulunduk. Onlarda bu çağrımıza gerçekten güçlü bir destekle cevap verdiler. Ve dediler ki sizler doğru yoldasınız. Sizler iyi işler yapıyorsunuz. Bizlerde sizi desteklemek için buradayız.

Burada bulunan bütün aile büyüklerimize gönül dolusu teşekkür ediyorum. Buradaki toplanmamız bile Kürt halkının ne kadar dayanışma içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu süreçten nemalanmak isteyen, bu süreci provoke etmek isteyen gelsinler bu toplantıda kanaat önderlerimizi bir kez daha görsünler ve utansınlar.

Sivil toplum budur. Özgür toplum budur” diye konuştu. Hakkari halkının sağduyusu, öncülüğü ve ortaya koyduğu tavırla barıştan, kardeşlikten yana olduğunu belirten Irmak, bu birliği bozmak isteyenlere karşı el ele verip, omuz omuza mücadele etme çağrısı yaptı. 7 haziran seçimlerine değinen Irmak, HDP’nin barajı aşmaması için bir takım oyunlar oynana bileceğine dikkat çekerek,

“Bugün ajanslara düşen bir habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gelen anketlerde AKP’nin oy oranı yüzde 40-41 HDP’nin ise barajı aştığı görülüyor. Erdoğan kurmaylarına ‘Eğer siz yüzde kırkı yakalarsanız. Biz bunu yüzde kırk sekiz yaparız. Siz merak etmeyin’ diyor. Şimdi buradan nasıl bir sonuç çıkarmamız gerekiyor. Aynı şekilde Hakkari Valisinin muhtarlarımızı toplayarak bu konuda gerekli sistemleri kurduklarını söylemesine ne demeli?” diye sordu.

Hükümeti olası sandık oyunları konusunda uyardıklarını belirten Irmak, “Eğer demokratik bir seçim olacaksa hodri meydan. Kirli oyunlarınıza son verin. Gelin sandıkta yarışalım. O oyunlara bizim aklımız ermez. Gelin demokratik yöntemle başarabiliyorsanız başarın. Başarırsanız biz sizin önünüzde saygıyla eğileceğiz. Fakat başaramazsanız sizde bu halkın iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz. Provokasyonlara, kirli oyunlara ve bu halkın iradesine gasp eden oyunlara son vereceksiniz. Valinin, kaymakamın ve emniyt müdürünün de oylarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

8 Haziranda Türkiye’nin bütün halkları ile aydınlık bir güne uyanacağını ifade eden Irmak şunları söyledi: “Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle Sünnisiyle, Lazıyla. Çerkeziyle. Ezidisiyle ve Hristiyanıyla bambaşka aydınlık bir Türkiye olacaktır. Bununda motor gücü elbette Kürt halkı olacaktır. Bizim baraj sorunumuz yok”  dedi.

Yemek programı Hakkari’nin sevilen dengbejlerinden İsmail Seyranoğlu’nun kendi bestelediği uzun hava şarkıları ile son buldu.Hakkarihabertv.com

02-009.jpg05-005.jpgdilek-1.jpgselmi-2.jpg

01-006.jpg03-006.jpg04-002.jpg

Bu haber toplam 5089 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Hakkari’de tarihi heyecan22 Nisan 2024 Pazartesi 10:32
  • En güçlü böcek Yüksekova’da görüldü22 Nisan 2024 Pazartesi 08:41
  • Hakkari'de 40 su arızası giderildi21 Nisan 2024 Pazar 14:22
  • Hakkari için Kuvveti yağış uyarısı21 Nisan 2024 Pazar 14:14
  • Gevaş'ta dereye kapılan 3 çocuk öldü21 Nisan 2024 Pazar 10:19
  • Türkiye-İran sınırında 4.4 şiddetinde deprem21 Nisan 2024 Pazar 10:16
  • Karadağ'dan Cennet cehennem vadisine ziyaret20 Nisan 2024 Cumartesi 19:38
  • Kırıkdağ köyünde toprak kayması20 Nisan 2024 Cumartesi 12:49
  • Belediye ekipleri hafta sonu mesaisinde20 Nisan 2024 Cumartesi 12:06
  • Temizlik personelini hayvan sevgisi20 Nisan 2024 Cumartesi 10:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim