• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kanser hastası kadınla doktor ilgilenmedi iddiası

Kanser hastası kadınla doktor ilgilenmedi iddiası
Hakkari'de kanser hastası olan 6 çocuk annesi 55 yaşındaki Hatice Işık’ın fenalaşması üzerine götürüldüğü Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisindeki doktorun ilgilenmediği iddia dildi.

Hakkari Devlet Hastanesi acil servisinde yaşananları basın mensuplarına anlatan hasta yakını Veysel Işık, yaklaşık 4 yıldır annesinin tiroit hastası olduğunu söyledi.

Işık, "Hastamızı 2 ayda bir il dışına hastaneye götürüyoruz. Her akşam hastaneye kaldırmak zorunda kalıyoruz. Zaten hastamızı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ankara Başkent Hastanesi ve en son Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdük.

Bu akşam annem çok rahatsız olduğu için yine Hakkari Devlet Hastanesi Acil servisine getirdik. Acil Tıp Uzmanı Esra Keçe’ye biz her akşam getiriyoruz. Normal bir iğne vurursanız kendine gelir dedik. Doktor ise bize, "mahalleye götürün kendiniz bir hemşire bulun iğnesini kullanın" diyerek ben bu hastaya bakmayacağım dedi. Doktorun bu söylemlerinden sonra sağlık müdürü ve vali yardımcılarına da konuyu anlattı.

Tüm uğraşlarımıza rağmen acil doktoru ikna olmuyor. Acil doktoru dikloron yok diyor. İğne yoksa ben bu hastayı nereye götüreceğim. Tanıdığımız bir hemşire olsa veya ben iğne vurmayı bilseydim kendim yapardım. Acil doktoru inada binmiş ben bu hastaya bakmam diyor.

Bende doktora bu hastaya bir şey olursa senden biliriz dedim. Hastam şuan pikabın içinde acılar içinde bekliyor. Kimse ilgilenmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. 4 yıldır biz bu ızdırabı çekiyoruz. Hastamız günden güne eriyor zaten. Ben bu olayın peşini de bırakmayacağım.Şikayetçi olacağım ve sonuna kadar bu işin takipçisi olacağım” dedi.

  İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Acil Tıp Uzmanı Esra Keçe ise şunları söyledi.
“Kanser hastası bana genel hasta olarak geldi. Sonrada kanser hastası olduğunu söylediler. Bende ağrı kesicinin çözüm olamayacağını ve dahiliye ye görünmesi gerektiğini söyledim.

Bu riske giremem deyip Recete yazdım bu ilaçları almalarını istedim. Işık ailesi illaki ağrı kesici kullanacaksınız dediler. Bende uygun görmedim. Tedavisine başlansın uygun ağrı kesici belirlensin gereğini yapalım dedim. Ama dinletemedim.

Acilde Dikloron iğnesi ise zaten yoktu. Hastaya bakmamak diye bir şey oyamaz günde yüzlerce hasta geliyor ve hepsine eşit bir şekilde bakıyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

kanserli-kadin.jpg

Bu haber toplam 6920 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim