• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

"KAPLAN" PENÇESİ!

Hakan Taş

Komşu ilimiz Şırnak'ın İdil ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesini bitirdi. Uluslararası hukuk uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Barolar Birliği delegeliğini yaptı. Uluslararası hukuk dersleri verdi. Avrupa Hukukçular Birliğinin Türkiye üyesi oldu. Milletvekili seçildi. Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok'unda Şırnak'ta bağımsız aday olarak gösterildi.

Barış, demokrasi, kardeşlik terimlerinde hep onun ismiyle karşılaştık. Meclis kürsüsüne çıktığında gür sesi, muhalefet dili ve haklı üslubuyla titretirdi. Onu herkes çok sevmişti ama ne yazık ki öyle bir söylemde bulundu ki artık herkesin hedefi haline geldi.

Hasip Kaplan'ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesaj büyük tartışma yarattı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından," Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin" diyen Kaplan'ın açıklaması HDP'yi bile kızdırdı.

Bu paylaşım sonrası görüşüne başvurulan Hasip Kaplan, özür dilemek yerine daha da ağır konuştu; "Kusura bakmayın baraj aşan Kürt halkının oyları üzerinde sörf yapacak hiç bir halkın zamanı yoktur. Başur ve Rojava söz konusu olacaksa, bu işi ruhundan anlatacak liderler zamanı... Bana bakın her türlü ırkçılar, Kürt halkının yüzde 11 oyunu alan bir partide, Kürt halkının yüzde 12 iradesine saygınız yoksa, benim de binde bir iradenize saygım yok, terbiyenizi takının yoksa çok daha ağır konuşurum"...

Oysa Demirtaş, Kürt Türk ayrımını hiç yapmadı. Bu ayrım parti tüzüğünde de yok. Muğla, Bodrum, Kuşadası, Çeşme, Akçay tüm bu farklı bölge halkı bile Demirtaş'ı sevgiyle kucakladı ve alkışladı. Duruşu, düşüncesi, üslubu, yakışıklı ve beyfendi oluşuyla, sazı ve türküleriyle halkın kahramanı oldu. Ve o kişi Türk-Kürt kardeşliğini savunduğu için şuan hapis yatıyor. Böyle bir liderin dava arkadaşı ve yoldaşı olarak "Sakın bir Türk olmasın" gibi ırkçı bir söylemi bende size yakıştırmadım. Bu söylem en çok Kürt halkını rencide etmiştir.

Emek ve demokrasi, Uluslararası hukuk, Avrupa hukukçular birliği gibi çok önemli birimlerde görev yapan bir aydının ırkçı zihniyetinden kurtulamaması çok üzücü. Kürt-Türk, Alevi-Sünni vb. gibi ırkçı ayrımlar yapan kim olursa olsun halkı kin ve nefrete sevk etmek sadece zarar getirir. HDP'ye oy veren tüm Türk seçmenine, mahçup duruma düşürdüğünüz Kürt halkına özür borcunuz vardır.

Siyaset ormanındaki yaralı bir "KAPLAN" misali pençesiyle herkesi yaralayan, sözlü saldırısıyla gündemi karalayan Hasip Abimize bu söylemi hiç yakıştıramadım. Kürt-Türk ayrımı cehennemi getirir. Bu ateş herkesi yakar. İlk tepkinin HDP'den gelmesi bile Kaplan'a sert bir şamardır...

Akan kardeş kanının durması, barış ve kardeşlik havasının esmesi için hepimiz çabalarken böylesine talihsiz bir açıklama tüm çabayı boşa çıkartıyor. Herkes bu süreçte diline ve yüreğine sahip çıkmalıdır. Çatışmaktan, ölmekten, öldürülmekten, zindanlarda çürümekten, şehit vermekten, toprağa gencecik fidanlar vermekten bıktık... 

Bu yazı toplam 3904 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim