• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Kaplan'dan süpermensin

Kaplan'dan süpermensin
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını belirterek, "Yakışıyor mu, ayıp değil mi? Madem Süpermensin çık diğer adaylar gibi eşit yarış.
Önce eşit olmayı öğreneceksin ki o makama gittiğin zaman başka hizmetler yapabilesin" dedi. Mal beyanlarının da saklandığını öne süren Kaplan, "Cumhurbaşkanı adaylarının, birinci dereceye kadar ne varsa hangi alanda ne varsa ortaya çıkması lazım" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, "Anayasa ve İçtüzüğe aykırı, sürekli sınırsız sayıda önergelerle iş biriktiren, kanun tekliflerini İçtüzüğün 23. maddesine aykırı olarak torbaya koyan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun denetlenmesini, uyarılmasını ve Meclis Genel Kurulu'na bilgi verilmesini" istedi. Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, başvurusuyla ilgili bilgi verdi.
 
Hükümetin Meclis'e sunduğu kamuoyunda "Soma tasarısı" olarak bilinen 61 maddelik tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 3 Haziran'da görüşülmeye başlandığını belirten Kaplan, "Muhalefet olarak verdiğimiz ilgi alanları itibariyle yüzü aşkın kanun teklifi, ihtisas komisyonlarından komisyonumuza getirtilmiş, ilgili STK, emek ve meslek örgütleri kısmen çağrılmış, sürekli usul tartışmaları çıkmıştır.
 
61 maddelik tasarı alt komisyon sonrası 106 madde olarak üst komisyona gelmiştir. Üst komisyonda ise 200 maddeye ulaşacak sağlıksız bir çalışma yürütülmektedir" dedi. Komisyon üyeleri tarafından hazırlanmayan, hükümet ve bürokratlar tarafından düzenlenen yüzlerce önergenin, İçtüzük ve Anayasa hükümleri yok sayılarak, Meclis Başkanlığına sunulmadan,
 
muhalefetin okuma ve hazırlanmasına imkan tanınmadan görüşülmeye başlandığını öne süren Kaplan, "7 Temmuz 2014 itibariyle sağlıksız, gece gündüz sürekli çalışmalar angaryaya dönüşmüş, çalışanlara mobbing uygulaması insan hakları ihlali olarak Meclis çatısı altında sistematik olarak uygulanır olmuştur" ifadelerine yer verdi.

"ANAYASA VE İÇTÜZÜĞE AYKIRI"
Meclis Başkanlığı'nın, komisyonları denetlemek, işlerde birikme olması halinde komisyon başkan ve üyelerini uyarmak ve durumu Genel Kurul'a bildirmekle yükümlü olduğunu ifade eden Kaplan, başvurusunda, "Açıkladığımız nedenlerle, Anayasa ve İçtüzüğe aykırı, sürekli sınırsız sayıda önergelerle iş biriktiren, kanun tekliflerini İçtüzüğün 23. maddesine aykırı olarak torbaya koyan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun denetlenmesini, uyarılmasını ve Meclis Genel Kurulu'na bilgi verilmesini arz ve teklif ederim" dedi.

"MADEM SÜPERMENSİN ÇIK DİĞER ADAYLAR GİBİ EŞİT YARIŞ"
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını belirten Kaplan, seçimlerin eşit şartlarda yapılması gerektiğini kaydetti. Kaplan, "Yakışıyor mu, ayıp değil mi? Madem Süpermensin çık diğer adaylar gibi eşit yarış. Önce eşit olmayı öğreneceksin ki o makama gittiğin zaman başka hizmetler yapabilesin" dedi. Mal beyanlarının da saklandığını öne süren Kaplan, "Cumhurbaşkanı adaylarının, birinci dereceye kadar ne varsa hangi alanda ne varsa ortaya çıkması lazım" açıklamasında bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Yarın "Çözüm Süreci Tasarısı"nın Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağını belirten Kaplan, bunun Meclis'te görüşülecek olmasının tarihi ve meşru olduğunu, şeffaflığı getireceğini kaydetti. Bu konuda CHP'nin takındığı pozitif tavrın da son derece önemli olduğunu dile getiren Kaplan, "Yüzde 80'lerin üzerinde parlamento desteğinin olması, süreçte daha hızlı adımların atılmasını, sürecin daha şeffaf olmasını sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi. Basından
Bu haber toplam 2738 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim