• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Kar yüzünden tatil olan iller

Kar yüzünden tatil olan iller
Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı. Yurdun büyük bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve çalışma hayatı olumsuz etkilendi. Vatandaşlar kar tatili var mı sorusuna cevap arıyor. İşte 17 Şubat kar tatili olan iller...

Trabzon'da yoğun kar yağışı nedeniyle resmi ve özel tüm okullarda yüz yüze eğitime bir gün ara verildi

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında bugün akşam saatlerinde toplandı. Toplantıda yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları, muhtelif kurslar,

motorlu taşıt sürücü kursları, hafızlık eğitimi veren Kur'an kursları, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında 'yüz yüze eğitim' faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba günü ara verilmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelin de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın Çarşamba günü idarî izinli sayılmaları kararlaştırıldı.

Çanakkale Yenice'de eğitime kar tatili

Çanakkale'nin Yenice İlçesinde Kaymakamlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle meydana gelebilecek aksamaların önüne geçilmesi için; ilçemiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan yüz yüze eğitim yapanlar için 17 Şubat Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1(bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de 17 Şubat Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır” denildi.

Bartın'da yüz yüze eğitime 3 gün ara verildi

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre elverişsiz hava koşullarının devam edeceği anlaşıldığından, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, ilimizde yüz yüze eğitime devam eden okullarımızda ve kurslarımızda (İl merkezi ve ilçe merkezlerindeki anaokulları-anasınıfları ile rehabilitasyon merkezleri hariç) eğitim-öğretime 17-18 ve 19 Şubat 2021 tarihinden itibaren 3 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Balıkesir'in 12 ilçesinde eğitime kar engeli

Balıkesir´de etkili olan yoğun kar ve buzlanma nedeniyle yarın 12 ilçede yüz yüze eğitim yapılamayacak. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan personel ise 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizin bazı bölgelerinde devam eden kar yağışı ve hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle yollarda oluşan buzlanma dolayısıyla 17 Şubat 2021 tarihinde 1 gün süreyle, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Erdek, Edremit Gömeç, Gönen ve Manyas dışındaki 12 ilçemizde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan tüm ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi - özel ilkokullar, ortaokullar ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında, buralardaki tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında, yüz yüze eğitime başlama faaliyetinin 1 gün daha ertelenmesine ve 17 Şubat Çarşamba günü bu okullarımızda uzaktan eğitime 1 gün daha devam edilmesine, Altıeylül ve Karesi İlçelerimizde bütün yaygın eğitim kursları, özel kurslar, bütün okullar, gündüz bakım evleri, kreşler, çocuk kulüplerinin ve rehabilitasyon merkezlerinin eğitim ve faaliyetlerine ara verilmesine, Altıeylül ve Karesi İlçelerimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel ile sağlık çalışanlarının ağır kronik rahatsızlığı olanlarıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik rahatsızlığı olan personelin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Gümüşhane'de kar tatili

Konuyla ilgili Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve şiddetli rüzgar nedeniyle öğrencilerin sağlığı, can, mal ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitimi merkezlerinde 17 Şubat Çarşamba günü yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de belirtilen günde idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Tufanbeyli'de yüz yüze eğitime kar engeli

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde Kaymakam Abdullah Sarı, ilçede yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği, tüm sınıflarda uzaktan eğitimin devam edeceğini duyurdu. Tufanbeyli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışından dolayı ilçe merkezi ile köylerde yüz yüze eğitime ve destekleme ve yetiştirme kurslarımıza 17 Şubat 2021 Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir. Tüm sınıflarda uzaktan eğitim devam edecektir. Hamile ve engelli personeller idari izinli sayılacaktır” denildi.

Elbistan'da yüz yüze eğitime kar engeli

Elbistan Kaymakamlığından tatil kararı ile ilgili, “Yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçemiz genelinde yüz yüze eğitime devam eden okullarımızda eğitim-öğretime 17.02.2021 Çarşamba günü için ara verilmiştir” denildi.

Sadece ilçe merkezi değil, bölgenin büyük bölümü de kara teslim oldu. Yoğun kar yağışından Elbistan-Göksun ve Göksun-Kahramanmaraş karayolu da ulaşım noktasında olumsuz etkileniyor.

Sivas'ta eğitime kar engeli

Sivas'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Nihayet kış kendini yeniden hatırlattı. Yoğun kar yağışı, fırtına devam ediyor. Sivas genelinde bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 17 Şubat 2021 Çarşamba günü 1 gün ara veriyoruz. Havası sert, kendisi mert Sivaslılar; dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım” ifadelerine yer verdi.

Kayseri'de eğitime kar engeli

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde Kaymakam Emre Cebeci, yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze geçen köy okullarında eğitime 2 gün ara verildiğini, eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan devam edeceğini açıkladı. Tomarza ilçesinde 16 Şubat Salı günü akşam saatlerine doğru şiddetini artırarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime başlayan okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Tomarza Kaymakamı Emre Cebeci yaptığı açıklamada, "İlçemizde olumsuz hava şartları nedeniyle kaymakamlık kararıyla yüz yüze eğitim ve öğretime 2 gün ara verilmiştir. Eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim şeklinde devam edecektir" dedi.

Kayseri'de okullara kar tatili

Kayseri'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kayseri'de olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle merkez dahil 16 ilçede 17 Şubat günü eğitime ara verildiği bildirildi.

Konya'nın 26 ilçesinde yüz yüze eğitime kar engeli

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 17 Şubat tarihinde eğitime ara verilen ilçeler şöyle:

“Ahırlı, Akşehir, Akören, Altınekin, Bozkır, Çeltik, Çumra, Derbent, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük, Yunak ile merkez Karatay, Meram ve Selçuklu.”

Öte yandan, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde, ilçe merkezi bağımsız anaokullarının yüz yüze eğitime devam edeceği bildirildi.

Tokat'ta yüz yüze eğitime kar tatili

Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle yüz yüze eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği kaydedildi Açıklamada, eğitime, uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan personelimiz de bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Denizli'de yüz yüze eğitime Çameli'de 1 gün ara verildi

Valilikten yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Çameli ilçesinde yüz yüze eğitimin başladığı okullarda 17 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında bulunan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personellerin izinli sayılacağı kaydedildi.

Denizli Valiliği tarafından yayınlanan açıklama ise şöyle; “Çameli ilçemizde etkili olan hava muhalefeti nedeniyle Yaylapınar, Arıkaya, Gökçeyaka ve Elmalı mahallelerinde yüz yüze eğitime 17 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle ara verilmiştir. İlçede kamu kurumlarında engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel izinli sayılacaktır.”

Darende'de yüz yüze eğitime kar engeli

Darende Kaymakamlığından tatil kararı ile ilgili yapılan açıklamada," Yarın tüm okullarımız yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle tatil edilmiştir. Çocuklarımız, karın tadını çıkarın...Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan malul ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ile hamile personellerimiz idari izinli sayılacaktır." denildi

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim