• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

KARAHANLI SİYASETİ BIRAKIYORMU ?

Hakan Taş

Gazeteci Yazar Hakan Taş, Hakkarili işadamı Aytekin Karahanlı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

 İlk CHP İl yönetimi teslim edildiğinde şaşırmıştım. Yakın çevresine; “Karahanlı bu işi yapamaz” demiştim. Sonra gördüklerime oldukça şaşırmıştım. İlimizde bir türlü modernleşemeyen partiyi his ettirdi.

İşadamı kimliğini kenara bırakıp siyaset adamı kimliğine büründü. İl, ilçe be beldelerde ciddi bir oluşuma giderek parti yönetimini oluşturdu. Görkemli törenlerle CHP tabelasını astı.

Seçimlerde başarı göstererek 100’lerde seyreden oyları binlere yükseltti. Türkiye ve dünya gündemine duyarlı davrandı. Günün anlam ve önemine ilişkin sürekli demeçler verdi. CHP yeni yönetimi değiştirme kararı alınca siyaset adamı kimliğiyle son kez bir söyleşi yapmak için ofisine gittim.

aytekin-karahanli-m-001.jpg

-Bu değişikliği nasıl yorumluyorsunuz?

“Siyasi partiler kimselerin tekelinde değildir. Değişim olmazsa, yenilikler de olmaz. Ben vicdanım, yüreğim ve insanlığımla üzerime düşeni yaptım.  Neler yaptığımızı herkes gördü ve biliyor. Tüm halkımız tarafından biliniyor ki ilimizde partimizin tabelası ve üyesi bile yoktu. Kimse o dönemde cesaret edip  il başkanı olamıyordu. Dönemin başkanı da aktif değildi.

-Siz siyasete hangi partide devam edeceksiniz?

“Siyaset yaşam biçimidir. Kişinin doğruluğudur. Elbise ve takım değiştirmeye benzemez. Ben Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partide olmaktan onur ve gurur duydum. Lakin siyaset ayrı, işadamı ayrı. Siyasi kimliğim ağır bastı, işlerim aksadı.

Artık siyasete ara verip işlerimle ilgileneceğim. İşadamı kimliğim ile üretime yöneleceğim.

 Hakkari için, işsizliği yok etmek için bir iş adamı olarak neler yapılması isteniyorsa her projede var olacağım. Hakkarimizi hep birlikte kalkındıracağız.

-Hakkari’de bayrak sorunu nedir?

“İktidar ve partimiz arasında Hakkari üzerinden  bir bayrak kavgası yaşandı. Bakınız size bir örnek vereceğim. Cumhurbaşkanı Adayı  sayın Muharrem İnce ilimize geldiğinde, kış ve soğuğa rağmen binlerce vatandaşımız meydanı doldurarak iki saat geciken uçağa rağmen bekledi. Parti bayrağı değil herkesin elinde sadece Türk bayrağı vardı. Sanırım bu durum Ankara’ya en güzel mesajdır”…

-CHP bölgemizde etkili olur mu?

“CHP ülkemiz için bir kurtuluş anahtarıdır. Batıda büyükşehirlerde başarısını kanıtlamıştır. Doğu ve Güneydoğu’da da etkili olacağına inanıyorum.”

-İşadamları siyasete girerken iktidar partisini tercih ederler. Ama siz muhalefeti seçtiniz?

“Evet çok güzel konuya temas ettiniz. Aynen öyle, Çünkü benim için öncelik ülkemdir. Görüşümü ve duruşumu çıkar ilişkilere değişmedim. CHP’ye katkı sunduğumu düşünüyorum. Ama artık birazda iş zamanı. Aileme zaman ayıracağım”…

-Siz Hakkari il örgütü olarak 6 kurultay delegesi değişimi desteklediniz, imza verdiniz. Bunun bir etkisi var mı?

“Bilemiyorum”…

-Kongre takviminiz belli oldu. Tekrardan aday olmayı düşünüyormuşsunuz?

“Hayır düşünmüyorum”…

-Bu görev değişikliğinize sebep olan genel merkezinize bir kırgınlığınız var mı?

“Hayır, ben kimselere kırgın değilim”…

Karahanlı ile söyleşi yaparken sürekli kapısı çalınıyor ve iş yoğunluğunu bize kanıtlıyordu. Ofisinde, makamında her tarafta M. Kemal Atatürk’ün posterlerini görmek mümkün. İş hayatında başarılar dileyerek ofisinden ayrılıyorum.

Bu yazı toplam 2441 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim