• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Karayoluna inen toprak tehlike saçıyor!

Karayoluna inen toprak tehlike saçıyor!
Hakkâri-Van Karayolu üzerinde bulunan Sümbül Mahallesi mevkiinde yola inen toprak kayması tehlike oluşturuyor.

ilkbahar mevsiminin gelişi ile beraber başlayan yağışlar ve yerde biriken kar kütlelerinin erimesi sonucunda ile merkezindeki bir çok noktada irili ufaklı toprak kaymaları meydana geldi.

Hakkâri- Van Karayolu üzerinde bulunan Sümbül Mahallesinde meydana gelen toprak kayması ise sürücüler için ayrı bir tehlike oluşturduğu belirtildi.

Hakkâri Üniversitesi Kampüs alanının aşağısı kısmında bulunan alanda meydana gelen toprak kaymasında, anayol üst kısmına örülen istinat duvar tahrip ederek ana yola kadar indiği belirtildi.

Şehirler arası yolda oluşan tehlike araç sürücülerinin yanı sıra yayalar içinde büyük tehlikeler oluştururken, mahalle sakinleri yaklaşık bir haftadır aralıksız devam eden yağışların daha büyük bir toprak kaymalarına neden olabileceği için endişe içerisinde olduklarını belirttiler.

Mahalle sakinleri,"Yağışların artmasıyla beraber yumuşayan toprak zemin,  Karayolları Bölge şefliği tarafından yaklaşık 20 yıl önce yaptırılan duvarı da yıkarak, yolun hemen üst tarafında bulunan bir iş yerini tehdit etmeye başladı. Buradan yetkili mercilere sesleniyoruz.

Bu yolda ciddi kazaların olmaması için en yakın zamanda tedbir almalarını istiyoruz. Burada meydana gelen toprak kayması sürücülerin yanı sıra yayalar içinde büyük tehlike arz ediyor. Mahalle sakinleri olarak bu durum bizi endişelendiriyor" şeklinde konuştular.

Toprak kaymasının meydana geldiği alana yakın yakın yerde oto yıkamacılığı yapan Hamdi Sever isimli vatandaş'da meydana gelen heyelanın en çok kendisini etkilediğini ifade etti. 

Sever, ‘’Ben yaklaşık 4 yıldır bu mahallede oto yıkamacılığı yapıyorum. Her sabah buraya geldiğimde ilk işim yamaçtan aşağı inen toprak ve çamuru temizlemek oluyor.

Bir gün iş yerimin altında kalmasından korkuyorum. Karayollarına ait istinat duvarı inen toprağı engelleyemiyor ve yamaçtan inen topraklar çamur halinde dükkânımı kapısına kadar iniyor.

Bu durumda en çok mağdur olan benim. Yetkililerden isteğim toprak kaymasının engellenmesi için çözüm bulunmasıdır. Önlem alınmaması halinde toprak parçalarının büyük kütle şeklinde karayoluna inceleceği için ve yolu kullanan diğer inşalar için büyük tehlike arz etmektedir" dedi.

Karayoları yetkilileri ise söz konusu bölgede sürekli heyelan meydana geldiğini belirterek, havaların düzelmesi ile birlikte konuya el atacaklarını belirttiler. Hakkarihabertv.com

heyelan-001.jpg
 

Bu haber toplam 2874 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim