• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Kardeşlik duvarı evin üstüne çöktü

Kardeşlik duvarı evin üstüne çöktü
Hakkari ve Beşiktaş Belediyelerinin yaptırdığı yolun istinat duvarı 2 katlı evin üzerine çöktü. Daha önce tahliye edilen evde büyük hasar oluşurken, DBP’li ev sahibi ilgisizlikten şikayetçi oldu.

Edinilen bilgilere göre, Hakkari ve Beşiktaş Belediyelerinin geçen yıl hayata geçirdikleri kardeş belediyecilik projesi kapsamında Beşiktaş belediyesinin katkıları ile Hakkari’nin Bağlar Mahallesi’nde yapılan yolun istinat duvarı 9 ay sonra çöktü. Çökmenin dün yağan yağış ve duvarın eski duvar üstüne yapması nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Dün yağan yağışın etkisi ile Bağlar Mahallesi Sanayi kavşağında bulunan DBP Durankaya Belde Başkanı Hasan Orakçı’ya ait 2 katlı ev çökme nedeniyle büyük oranda hasar gördü.


Haberin Videosunu Görmek İçin Tıklayın


Duvarın çökmesi sırasında evlerinde bulunmamalarının bir faciayı önlediğini anlatan ev sahibi Hasan Orakçı,  istinat duvarının göz göre göre çöktüğünü söyledi.

Duvarın yıkılacağı korkusu ile 7 ay önce evlerini terk edip kiralık bir eve yerleştiğini belirten Orakçı,“ Bu duvar yaklaşık 8 ay önce Hakkari Belediyesi ve İstanbul Beşiktaş Belediyesinin kardeş belediyecilik projesi ile ortaklaşa yaptıkları yol asfaltlama çalışmalarından sonra kanalizasyon şebekesinin patlak vermesiyle sızan suyun duvarı aşındırmasıyla çöktüğünü söyledi. Sızan kanalizasyon şebekesi yolun hemen altında bulunan 2 katlı evimin temeline sızdı. Durumu öğrenen Belediye ekipleri evime gelip hasar tespiti yaptılar.

Ekipler evimin hasar aldığına dair bir tutanak tuttular. İki katı 3 daire olan bu evde kardeşim babamlar ve ben olmak üzere 16 kişi yaşıyorduk. Hepimiz ayrı ayrı kiralarda kalıyoruz. Yedi aydır bize herhangi bir yetkili gelip ne geçmiş olsun diyen var nede bu tutanağın gereğini yerine getiren var. Belediye Eş Başkanı bu duvar yapılırken buraya geldi. Duvarın eski olduğunu onu yıkıp kendi arazimden beş metre hibe etmek istediğimi söyledim. 

Kendi arazimden toplam 350 metre kare hibe teklifinde bulundum. Eğer dediğim şekilde yapmış olsaydılar evim bu durumu gelmezdi, 350 metre kare arazimi vatandaşa kurban etmiştim. Fakat istemdiler ve eski duvarın üzerine yarım metre yükseklikte duvar ördüler. Ben kendim Bin TL maaş alıyorum. Kardeşimde o kadar alıyor. Babam gilin ise hiçbir geliri yok. Zar zor geçiniyoruz. Yaklaşık yedi aydır kiralardayız.  

Maddiyat bir tarafa tek bir yetkili gelipte geçmiş olsun demedi. Hadi onu da yapamıyorlar en azından bu tutanağın gereğini yapsınlar. Ortada ev diye bir şey kalmadı. Bahçem iki metre çöktü. Canımızı kurtaralım derken evi terk ettik. Mahallenin çocukları evin camlarını ve çerçevelerini kırıp sökmüşler. Evin elektrik tesisatını sökmüşler. Büyük bir maddi zararla karşı karşıyayım” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürü Beşir Çelebioğlu ise bölgeden geçen kanalizasyon şebekesinden sızan suyun bu duruma neden olduğunu belirterek son baharda evi tahliye ettiklerini söyledi.

Yaşanan olayın sorumluluğunun belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde olduğunu ifade eden Çelebioğlu, vatandaşın mağduriyetini gidermek için inşaat sezonun açılmasını bekleyeceklerini sözlerine ekledi. Hakkarihabertv.com

3-014.jpg5-018.jpg6-010.jpg8-004.jpg

Bu haber toplam 4732 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim