• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Katliam nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi

Katliam nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaşanan katliamın ardından 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

ANKARA- Ankara'daki katliamın ardından acil olarak toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun hükümete yaptığı ulusal yas ilan çağrısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, saat 16.00'da toplanan CHP MYK'sı toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı. Sağduyu çağrısı yapılan açıklamada "Ankara'nın göbeğinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne sadece beş yüz metre mesafede patlayan hain bombalarla 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tarihe 'Kanlı Cumartesi' olarak geçecek bu saldırının hedefinde, bu ülkede huzur isteyen, demokrasi isteyen, adalet isteyen milyonlar var. Bu saldırının hedefinde bu ülkede huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamak isteyen, kendi ülkesinde güven içinde hayatını sürdürmek isteyen vatandaşlarımız var. Bu saldırının hedefinde Türkiye'nin birliği, kardeşliği ve huzuru var. Kandan, kaostan, şiddetten ve ölümden beslenenler ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Kendi ikbali için kan dökmekten çekinmeyen eli kanlı şebekeler yerle bir olacaklar. Huzur, birlik ve demokrasi isteyenler, bu ülkede birlikte barış içerisinde yaşamak isteyenler mutlaka kazanacaktır. Canımız yansa da, çok öfkeli de olsak, sağduyumuzu korumalıyız" ifadeleri kullanıldı. 

'İhmali olanlar istifa etmelidir'

Açıklamanın devamında, katliamda ihmali olan tüm siyasi sorumluların istifa etmesi de istendi. Buna dair ise "Türkiye her güne kanla, katliamla, şiddetle, terörle uyanan bir ülke olmaya layık değil. Teröre ve şiddete karşı atılacak her adıma; koşulsuz, amasız destek vermeye hazırız. Bu güzel ülkede bir daha asla böyle olayların yaşanmaması için herkes sorumluluk bilinci ile hareket etmeli ve gereken adımları tereddütsüz atmalıdır" denildi.
Katliam sonrası seçim faaliyetlerinin önümüzdeki 3 gün için durdurma kararı alındığına yer verilen açıklamada, hükümet ulusal yas ilan etmeye davet edildi.Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki katliama ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Başımız sağolsun...Kaybettiğimiz insanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz bunu haketmiyoruz; gençlerimiz bunu haketmiyor, insanlarımız bunu haketmiyor. Evet çok üzgünüz ama sağduyumuzu kaybetmiyor, bu karanlığa, kaosa teslim olmuyoruz" ifadelerini kullandı.MHP de yaptığı açıklamada faillerin bir an önce bulunması talebinde bulurken, MHP yarın yapacağı mitingi iptal etti. 

CHP'nin bu çağrı sonrası Başbakan Davutoğlu 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Davutoğlu, yaptığı açıklamada "Bu saldırı ülkemizin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Türkiye, ateş çemberi içinde istikrarını korumayı başaran örnek bir ülkedir. Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına yönelik bir saldırıdır" dedi. DiHA

Bu haber toplam 4321 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim