• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kato dağı eteklerinde açılış

Kato dağı eteklerinde açılış
Hakkari'de, Mehmetçik tarafından onarılan Elmacık Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesine yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı.

FEYZULLAH AKSU
HAKKARİ (İHA ) - Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı,sık sık çatışma ve operasyonlarla gündeme gelen Kato Dağı eteklerinde bulunan Elmacık köyündeki ilköğretim okulunu onararak bahçesine de bir Atatürk büstü yaptı. Düzenlenen açılış töreni için; Hakkari Valisi Muammer Türker, 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse ve beraberinde daire amirleri kentten yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta bulunan Elmacık köyüne helikopterle geldi.

Burada köylüler tarafından karşılanan Vali Türker ve beraberindeki komutanlar, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Asker ve köy korucuları tarafından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Muammer Türker ve 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Atatürk büstünün açılışını yaptı.
 

Törende konuşan Vali Muammer Türker, Atatürk büstünün açılışının sembolik olduğunu belirtti. Yeni yetişen nesillere kendi milli ve manevi değerlerini tanıtmak, göstermek ve onlara örnek olmak durumunda olduklarını söyleyen Türker, "Bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, Kurtuluş Savaşı'nın, nasıl hiç kimsenin etnik kökenine, dinine, mezhebine bakılmadan hep birlikte omuz omuza zafer kazanıldığını ve bu savaşı kazananlara nasıl minnet duyduğumuzu göstermek için aranızdayız.

Atatürk büstünün açılışının
böyle sembolik bir anlamı var. Kurtuluş Savaşı'nı hep birlikte gerçekleştirdiysek, onun başkomutanını, bütün silah arkadaşlarıyla birlikte bize bu toprakları armağan eden insanları tanımak zorundayız. Çocuklarımız Atatürk'ü tanımak zorunda. Çocuklar geçmişimizi bilmek ve geleceğimize göre istikamet çizmek zorunda. Buraya gelişimizin birinci amacı budur" dedi.

"BİZİ KÜRT-TÜRK DİYE AYIRANLAR, ARAMIZDAKİ KARDEŞLİKTEN HABERDAR DEĞİL"
Vali Türker, "Bizi Türk-Kürt diye ayıranlar aslında aramızdaki kardeşlik harcının varlığından ve sağlamlılığından çok haberdar değiller. Biz doğulu-batılı ya da Türk Kürt diye bir ayırım içerisinde değiliz. Batıdaki insanlarımız eğer muhtaçsa doğudaki kardeşlerine yardım etmekten onların eksikliklerini gidermekten zevk duyuyor, onur duyuyor ve bundan manevi bir haz alıyor. Yani biz bir işarette bulunduğumuz zaman, batıdaki zenginlerimiz muhtaç insanlarımıza yardım etmekten çekinmiyorlar. Kısacası
batıdakinin doğudaki ile doğudakinin batıdaki ile aslında bir problemi yok bu memlekette. Bizi birbirine bağlayan en önemli harç, bizim en önemli sermayemiz kardeşliğimizdir. Türk Kürt'e kardeştir, Kürt Türk'e kardeştir. Bu kardeşlik duygusunu bozmak isteyenler bildiğiniz gibi 30 yıla yakın bir süredir bu bölgede insanlarımıza zarar verdi. Sorduğunuz zaman Kürt halkının hakları için buralardalar, bu mücadeleyi veriyorlar. Ancak görüyorsunuz ki sizler burada herkesten daha fazla bu sıkıntıları çeken insanlarsınız.

Kürt halkına en fazla zarar verenler de onlar. Ama aradan geçen bu 30 yıllık sıkıntılı dönemden sonra inşallah bu terör sonunu bitecek, inşallah bizim kardeşlik harcımız daha sıkı tutmaya devam edecek ve bizler Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Boşnak'ı, Abaza'sıyla bu toprakların asli sahipleri olarak yine hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz, önemli olan budur. Okulumuza ve öğrencilerimize desteklerini esirgemeyen silahlı kuvvetlerimize ve hayırsever işadamımıza teşekkür ederim'' şeklinde
konuştu.
 

Elmacık Köyü Muhtarı Mehmet Şerif Çakır ise konuşmasında, Hakkari Valisi Muammer Türker ve beraberindeki komutanlara köy okulu ve öğrencilerine yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür ederek yapılan ziyaretin çok anlamlı olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Muammer Türker ve beraberindeki komutanlar, Gaziantepli hayırsever işadamı Selim Acar tarafından gönderilen giyim ve kırtasiye malzemelerini Elmacık Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 25 öğrenciye dağıtıldı. Hayırsever işadamı tarafından öğrencilere mont, ayakkabı, pantolon, gömlek ve etekten oluşan giyim ile kırtasiye malzemeleri; köy okuluna ise 2 bilgisayar ve yazıcı bağışlandığı bildirildi.

Köy okulunu gezen Vali Muammer Türker ve Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, köy okulu önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencilerle bir süre sohbet ederek sorular yöneltti. Daha sonra Vali Türker ve beraberindekiler köy halkının sıkıntılarını dinlerken, Sağlık Müdürlüğü tarafından köye getirilen gezici mobil sağlık aracında görevli doktorlar ise köy halkı ve öğrencileri sağlık taramasından geçirdi.
Yapılan törenin ardından Vali Muammer Türker, Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, tören için araçla uzun bir yolculuktan sonra köye gelen basın mensuplarını dönüşte yanlarına alarak helikopterle kente getirdi.

kato-dagi-acilis-h-1.jpg
kato-dagi-acilis-h-2.jpg

 

Bu haber toplam 9762 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim