• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Kaval sesli Fikret'imiz!

Hakan Taş

 Kaval müzikte en güzel terimdir. Kaval sesi herkesi hüzünlendirir. Bir zamanlar sadece Kemal Çiftçi vardı müzik denildiğinde akla gelen isim.

Sonra düğünler sayesinde çoğaldı müzik gurupları, sanatçılar. Hakkari’de her hafta yüzlerce düğün töreni olunca mevcut sanatçılar yetersiz kaldı.

1997 yılında sahibi olduğum ZAP TV’ye bir genç geldi. Sanırım Kaval köyünde merkeze göç etmişlerdi. “Adım Fikret KAVAL, türkü söylüyorum.

Sizin müzik programlarınıza bende eşlik edebilirmiyim” diye sordu. Çok genç ve masum bir görüntüsü vardı. Kel de değildi kıvrım kıvrım saçları vardı. Konuk ettiğimiz her programda büyük alkış ve beğeni topladı. Aradan 20 yıl geçti ve o Fikret’imiz İstanbul’da “O SES TÜRKİYE” programında…

Fikret Kaval aslında Hakkari’ye ve sevdiklerine büyük haksızlık yaptı. Cuma günü programa çıkacağını bildirdi. Saat 20.00 dan 00.30’a kadar dörtbuçuk saat herkes TV 8 izlemek zorunda kaldı. Ve o gece çıkmadı.

Ertesi gün cumartesi akşamı çıkacağı söylendi. Yine kimse kanal değiştirmeden onu bekledi ve yine çıkmadı. Nihayet dün gece ekranlarda gözüktü.

O SES TÜRKİYE programına daha önce de Hakkari’li kardeşimiz İnan Büyüksu katılmıştı. Ama nedense Fikret’in katılımı çok ses getirdi. Performansı iyiydi, aşırı heyecan yapınca tüm jüriyi etkileyemedi. Sibel CAN’ı dönderdi ve tüm Hakkari’yi kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Bana göre “Hakkarili” oluşu ve “polis telsizi” şarkısı salondakileri çok etkilemiş olsa da jüriyi tetikleyemedi. Şarkı seçimini daha iyi yapabilirdi. Hakkari’yi temsil ettiği için repertuarını önceden halka sorabilirdi. Daha hazırlıklı gidebilirdi.

Her dalda çok yetenekli gençlerimiz vardır. Bunları böylesine ciddi projelerde görmek bizi mutlu ediyor. Dün gece hepimiz Fikret Kaval ile duygulandık ve gururlandık. Stüdyoda onu bekleyen ablası ve eniştesi hepimiz adına onu kucaklayarak duygu patlaması yaşattı.

Bölgemizde silahlar tutukluk yapmış olsa bizler şarkılarımızla, şiirlerimizle, halaylarımızla gündeme bomba gibi düşer, herkesi kendimize hayran bırakırız.

   Kaval sesli sanatçımız Fikret’imizi tebrik ediyoruz.

Bu yazı toplam 3839 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim